PUCAO JE NA TALIBANE I PRIMIO METAK PRED NAMA: Ovaj profesor je dao život za svoje studente u pokolju na univerzitetu (VIDEO)

- Pucao je iz pištolja. Onda sam video kako ga metak pogađa. Video sam dvojicu militanata kako pucaju. Utrčao sam unutra i nakon toga uspeo da pobegnem jer sam preskočio zadnji zid - rekao je jedan od studenata

  • 2
Foto: bkuc.edu.pk Foto: bkuc.edu.pk

Profesor hemije Sajed Hamid Husein na Univerzitetu "Bača Kan" u Pakistanu, dao je život kako bi odbranio svoje učenike tokom napada talibana. On je naredio svojim učenicima da ostanu unutra dok su talibani napali školu blizu Pešavara i izašao da se sukobi sa njima.

TALIBANI IZVRŠILI MASAKR: Ovo su stravični prizori pokolja na univerzitetu (FOTO) (VIDEO)

Studenti kažu da je profesor pucao na napadače koji su trčali po kampusu i tako dao mladim ljudima vreme da pobegnu.

- Videli smo teroriste kako viču "Alah je veliki" i trče ka stepenicama univerziteta. Jedan od studenata je iskočio kroz prozor učionice. Nismo posle toga videli da ustaje - rekao je jedan od svedoka.

Kako kaže, Husein je držao pištolj i pucao na napadače.

- Onda smo videli kako je pao i kad su teroristi ušli unutra pobegli smo  - dodaje on.

Student geologije Zahor Ahmed kaže da ih je profesor Husein upozorio da ne napuštaju zgradu kada je čuo da je počela pucnjava.

KRVAVE BORBE TERORISTA I POLICIJE NA UNIVERZITETU: Najmanje 21 osoba ubijena je u BRUTALNOM NAPADU

- Pucao je iz pištolja. Onda sam video kako ga metak pogađa. Video sam dvojicu militanata kako pucaju. Utrčao sam unutra i nakon toga uspeo da pobegnem jer sam preskočio zadnji zid - navodi on.

Student sociologije Muhamed Daud, ističući da je Husain bio „pravi džentlmen i poštovani profesor“.

Na Tviteru se dosta piše o tome kako se on žrtvovao, a predsednik Pakistana Mamnon Husein potvrdio je da je profesor mrtav i izrazio saučešće njegovoj porodici.

Inače, profesorima i nastavnicima u Pakistanu data je dozvola da nose oružje u učionici nakon što su talibani 2014. godine u školi u Pašavaru ubili više od 150 ljudi, uglavnom dece.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA