ŽENE, OSNAŽITE SE! Evo šta je najbitnije da uradite i prestanete da budete žrtva nasilja!

Uz pomoć edukacije žene dobijaju priliku da uvećaju svoja znanja, unaprede svoje sposobnosti i kapacitete za posao, te ostvare ekonomsku nezavisnost

  • 1

U petak 22. januara 2016. godine, počinje s radom sajt sigurnakuca.net/onasnazivanje/ čiji će sadržaj činiti saveti, praktična znanja i iskustva o načinima ekonomskog jačanja žena.

Posetiteljke sajta biće u prilici da saznaju kako da postanu konkurentnije na tržištu rada, da se informišu o prilikama za pokretanje i promociju sopstvenog biznisa, besplatnim edukacijama i usavršavanjima.

Sajt čini sastavni deo projekta "ONAsnaživanje" koji je usmeren na ekonomsko osnaživanje žena koje su preživele nasilje i/ili žena koje pripadaju socijalno ugroženim kategorijama. Model projekta pilotiran je u Sigurnoj kući Sombor, a uključuje i osnivanje socijalnog preduzeća čija je svrha i obezbeđivanje usluge kontinuiranog obrazovanja žena.

Uz pomoć edukacije žene dobijaju priliku da uvećaju svoja znanja, unaprede svoje sposobnosti i kapacitete za posao, te ostvare ekonomsku nezavisnost.

U procesu kontinuirane edukacije u okviru projekta do sada je učestvovalo oko 50 žena koje su pohađale različite tipove treninga, kao što su šestomesečni trening izrade biznis plana, dvodnevne obuke iz veština prezentacije i prodaje, vođenja ličnih finansija, karijernog osnaživanja, ali i treninge nekih specifičnih veština poput organske proizvodnje, izrade sapuna, dekoracija predmeta u dekupaž i transfer tehnici, itd.

Ovakvom kontinuiranom edukacijom i osnaživanjem, umanjuju se šanse da žena usled nemogućnosti da izdržava sebe i svoju decu prihvata loše uslove za rad koje poslodavci nameću ili ostaje uz nasilnog partnera.

Foto: Promo Foto: Promo

Ova usluga je pokazala potencijal za samoodrživost, a ideja je da se u narednom periodu implementira na sve sigurne kuće širom Srbije.

"ONAsnaživanje" je inicirao Fond B92, a sprovodi se u partnerstvu s Centrom za socijalni rad Sombor i SMART kolektivom.

Finansijska podrška i poverenje projektu povereni su od strane Fonda Ujedinjenin nacija za borbu protiv nasilja nad ženama.

Više informacija možete pronaći na www.sigurnakuca.net/onasnazivanje/.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle Nikoliću

    10. mart 2016 | 18:58

    Apsolutno sam protiv svakog oblika nasilja.Od detinjstva sam sticao sažaljenje prvo prema majci,sestrama,i uopšte ženskom rodu.Tako razmišljam i ponašam se do danas,a već mi je 63 godina.Samo mora dobro da se analizira svaki pojedinačni slučaj.Vrlo često žene svojim lukavim i neprimerenim ponašanjem provociraju muškarce i tako ih navode na činjene nečega čega su i sami svesni da nije poželjno niti normalno.Nedopustivo je da žene zloupotrebljavaju sviju privilegovanost time što im se pruža zaštita,te često to zloupotrebljavaju u preuzimanju,kako se to u našem narodu kaže,"PREDNjAKA"nad partnerom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA