VIRUS ZIKA, ZA KOJI NEMA LEKA, STIGAO U EVROPU: Lekari savetuju odlaganje trudnoće, rađaju se bebe sa anomalijama!

Žene širom sveta su zbog toga odlučile da ne žure sa trudnoćom, dok se ne otkrije tačno kako ovaj virus nastaje i da li postoji lek za njega

  • 46

Panika se proširila Evropom kada je virus "Zika" otkriven kod četvoro turista koji su putovali iz Velike Britanije u Južnu Ameriku, troje Italijana i dvoje Španaca. Ovaj virus utiče na razvoj novorođenog deteta, pa se zato uznemirenost pojačala i u ovim državama, iako su na početku bili zabeleženi slučajevi samo u Latinskoj Americi.

OVAJ VIRUS PRETI MNOGIM TRUDNICAMA: Zbog njega se rađaju deca s veoma malim mozgovima!

Iz zdravstvenog zavoda Engleske rečeno je da virus prenose samo komarci i da se ne može preneti sa osobe na osobu. Ali, uprkos tome što su u Velikoj Britaniji zabeležena četiri slučaja ove bolesti, tamošnje vlasti su istakle da nema potrebe za širenjem panike.

U Brazilu vlada virus zbog kojeg se rađaju deca sa ANOMALIJOM NA MOZGU!

Lek za ovu bolest još uvek nije otkriven, uprkos tome što je reč o veoma agresivnom virusu koji sprečava bebin mozak da se u potpunosti razvija, zbog čega se one rađaju sa manjim glavama.  Zabeleženo je skoro 4.000 slučajeva širom Latinske Amerike od oktobra kada je pronađen u Brazilu.

Žene širom sveta su zbog toga odlučile da ne žure sa trudnoćom, dok se ne otkrije tačno kako ovaj virus nastaje i da li postoji  lek za njega. Naučnici savetuju žene da čekaju do 2018. godine pre nego što se odluče za trudnoću.

- Dok ne shvatimo tačno šta se dešava, odlaganje trudnoća je najbolje rešenje. Sve ovo je novo za nas, jer smo pre samo nekoliko meseci otkrili Ziku i postoji veliki jaz između nas i rešavanja ovog problema - rekla je Laura Rodriges, profesor na fakultetu za infektivne i tropske bolesti.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horus

    25. januar 2016 | 13:05

    Jos jedan model smanjenja populacije na Zemlji!

  • popokatepetl

    25. januar 2016 | 13:39

    Dobro, razumemo da broj stanovnika mora da se smanji, i da, pravimo se da to ne znamo, ali kako da se pravimo da ne znamo odakle ti SINTETICKI VIRUSI?!

  • Dule

    25. januar 2016 | 13:52

    A što ste odmah skeptični, ništa ne verujete i ništa ne slušate a kad nam se deca radjaju sa anomalijama i raznim bolestima, drugi nam je kriv. Počinju molbe i sms lečenje, tada se veruje u razne operacije (mada je svako svestan da od toga nema ništa i da retko ko preživi i ozdravi), tada se vatamo za sve moguće slamke, tada nema lazni doktori, farmaceutske kuće, bogaćenje na lekove, itd. U poslednje vreme se izbegavaju sve vakcine za bebe i decu a sve bolesnije se radjaju, sumnja se u sve! Ja kad sam bio mali (a imam 45g) svi su dobijali vakcine, svi su isli na sistematske preglede, niko u ništa nije sumnjao ali ja ne poznajem nikoga ko je bolestan, ko ima neku anomaliju, neizlečivu bolest, paralizovan, psihički oboleo i sl.kao što ima danas! Dajte ljudi malo se osvestite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA