OBAMA I PUTIN ĆE ZANEMETI! Kinezi prave najjaču BORBENU MAŠINU od koje drhti svet (VIDEO)

Tokom 2009. kineski zvaničnici su, najavljujući razvoj aviona, dali informaciju da će J-20 biti uveden u naoružanje 2019. godine

  • 14

Kineska državna novinska agencija Sinhua prenela je 30. decembra 2015. da je domaći lovac pete generacije J-20 ’’Mighty Dragon’’ ušao u serijsku proizvodnju.

DA LI JE PRED NAMA IZUM VEKA? Ovo bi moglo da spase na hiljade života u avionskim nesrećama!

Sinhua je navela da je projekat brzo napredovao jer je od prvog leta prototipa do serijske proizvodnje prošlo nešto više od četiri godine.

Još jedan od pokazatelja da je J-20 blizu serijske proizvodnje je i taj što na poslednjim prototipovima nema mnogo izmena u konstrukciji i modifikacija u odnosu na najnoviji primerak aviona za koji se smatra da je prvi serijski avion.

Program pod oznakom J-XX započeo je još krajem 90-tih godina. U konkurenciji koju su činili projekti firme Chengdu i Shenyang pobedio je projekat sa oznakom718 kompanije CAC (Chengdu Aircraft Corporation).

Iako su se analitičari tokom godina trudili da detaljno analiziraju i predstave ovaj avion, o njemu se relativno malo zna.

U mnogim zvaničnim i nezvaničnim izveštajima i informacijama koje su procurile iz raznih zapadnih izvora u analizi aviona se ide od nipodaštavanja i sumnje u to koliko je avion slabo radarski vidljiv (stelt) pa sve do upozoravanja na to da je J-20 ozbiljna pretnja. Kritičari idu čak dotle da optužuju Kineze da su svoj avion konstruisali na osnovu određenih planova američkih aviona F-22 i F-35 koji su ukradeni elektronskim putem.

Za sada se pretpostavlja da je boljka ovog aviona pogonska grupa, prototipove su uglavnom pogonili motori WS-10G za koje se smatra da su slabi, ali i ruski AL-31F.

Tokom 2009. kineski zvaničnici su, najavljujući razvoj aviona, dali informaciju da će J-20 biti uveden u naoružanje 2019. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: tangosix.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    27. januar 2016 | 15:57

    SVICERA SU PITALI STA BI RADIO KAD BI DOSLI RUSI A ON JE ODGOVORIO UCIO BI RUSKI.OBZIROM NA SNAGU KINESKE ARMIJE I EKONOMSKU MOC JA PREDLAZEM AMERIMA ,RUSIMA I OSTALIMA DA UCE KINESKI !!!! NAMA SRBIMA JE DOBRO STO SU NAM PRIJATELJI U SVAKOM SLUCAJU!!!!

  • MANEŠTANI

    27. januar 2016 | 19:03

    IPAK VERUJEM VIŠE U RUSKE AVIONE.

  • Rujke

    27. januar 2016 | 16:40

    Od koje drhti svet hahahhaha... Kao od naseg camca za sarane jel. Hahhahaha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA