MALA MARIJA KONAČNO DOBIJA SVOJU ULICU: Ovim delom Srbije svi će hodati S TUGOM I SREĆOM U SRCU!

- Smatram da je najznačajnija odluka Komisije što će jedna ulica u Ledincima poneti ime po maloj Mariji Jovanović, tragično stradaloj devojčici iz tog mesta - rekla je predsednica komisije Branka Bežanov

  • 0

Jedna ulica u Ledincima nosiće ubuduće ime tragično stradale devojčice iz tog mesta Marije Jovanović, a plato između Spensa i Stadiona "Karađorđe" dobio je ime po čuvenom fudbaleru i fudbalskom treneru Vujadinu Boškovu.

MARIJIN ZAKON: Oštrije sankcionisanje pedofila!

To su samo neke su od odluka koje je na današnjoj sednici donela Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada Novog Sada.

SRPSKI HEROJ SRĐAN ALEKSIĆ konačno dobio svoju ULICU: Ovim delom Novog Beograda hodaćemo s PONOSOM! (FOTO)

Još jedna fudbalska legenda danas je dobila svoju ulicu u Novom Sadu, jer je Komisija prihvatila predlog da ulica, koja je do sada imala naziv "Sajlovo 26" dobije ime po fudbaleru Rajku Mitiću.

ČETIRI GODINE OD SVIREPOG UBISTVA: Zbog ove devojčice treba uvesti smrtnu kaznu u Srbiju!

Komisija je jednoglasno prihvatila predlog predsednice te komisije Branke Bežanov, da ulica u Ledincima, na parceli 898, dobije ime po Mariji Jovanović, čiji su roditelji, po rečima predlagača, upoznati sa predlogom i saglasni su da jedna ulica u Ledincima ponese ime njihove ćerke.

- Smatram da je najznačajnija odluka Komisije što će jedna ulica u Ledincima poneti ime po maloj Mariji Jovanović, tragično stradaloj devojčici iz tog mesta, po kojoj je čak i Republika Srbija unela izmene u Krivični zakon Srbije u vezi sa kažnjavanjem pedofila i donešen je takozvani ''Marijin zakon''. To je snažna poruka da Novi Sad i Srbija ne zaboravljaju zločine, a da će žrtve uvek živeti sa nama - rekla je Bežanov.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Predlog da plato između Spensa i Stadiona "Karađorđe" dobije ime Vujadina Boškova podnela je Odbornička grupa Demokratske stranke Srbije u Skupštini Grada Novog Sada, koja je i predložila da prolaz između Poštanske i Jevrejske ulice ponese naziv po novosadskoj grupi "Pekinška patka", začetnika pank pokreta iz Novog Sada.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Na današnjoj sednici pomenute komisije dodeljen je naziv još jednom prolazu u Novom Sadu, između Zmaj Jovine 6-8 i Ulice Ilije Ognjanovića, po Ivanu Hajtlu, jednom od najpopularnijih jugoslovenskih komičara i doajena Srpskog narodnog pozorišta.

Komisija je prihvatila i predlog da ulica koja je do sada imala naziv "Sajlovo 30" dobije ime po pilotu vazduhoplovstva Srbije Milenku Pavloviću, koji je poginuo u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA