UŽAS: Kinezi piju pilule čiji je glavni sastojak meso mrtvih beba

Južnokorejski carinici presreli su na sopstvenoj granici paket sa više hiljada "čudotvornih" pilula baziranih na prahu od pobačene ili mrtvorođene dece, koje su krijumčari pokušali da prenesu iz Kine

  • 1

Veruje se da ovakve pilule predstavljaju panaceju, odnosno lek za sve bolesti. Međutim, u pitanju je veoma opasan preparat.

U Kini već godinama postoji ilegalna proizvodnja ovog jezivog medicinskog sredstva. Bolnice prodaju tela mrtvorođenih ili abortiranih beba distributerima, koji ih čuvaju u frižiderima dok ih ne proslede proizvođačima. Leševi se zatim stavljaju na sušenje u specijalne medicinske mikrotalasne pećnice, a kada meso postane suvo kao barut, pretvara se u prah. Ova smesa potom se meša sa drugim aromatičnim biljkama koje će od zdravstvenih inspektora i carinika prikriti stvarni sastojak pilula.

U Južnoj Koreji postoji velika potražnja za produktima alterntivne kineske medicine, jer mnogi veruju da ih rog od nosoroga ili ljudska posteljica mogu izlečiti od mnogobrojnih bolesti, počevši od najobičnije glavobolje, preko problema sa cirkulacijom, pa sve do ozbiljnih oštećenja kostiju i malignih oboljenja.

Ono čega se zdravstvo u zemljama Azije najviše plaši jeste to da će ovakvi proizvodi dospeti na Internet i ugroziti živote bolesnih širom sveta, koji su iz očajanja spremni da probaju sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA