LIBANSKA KLOPKA PRONAĐENA NA GRANICI SRBIJE: Efikasna akcija policije

Građani Bugarske, Turske i Austrije sprečeni su u pokušaju krijumčarenja kod graničnih prelaza Batrovci i Gradina

  • 3
Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

Pokušaji krijumčarenja opreme za čitanje kreditnih kartica, oružja, municije i manjih količina narkotika sprečeni su na graničnim prelazima Batrovci i Gradina, saopštila je Uprava carina.

Oprema za očitavanje kreditnih kartica, poznatija pod nazivom “libanska klopka“, otkrivena je na graničnom prelazu Batrovci, u automobilu „BMW X5“, kojim je putovalo troje državljana Bugarske.

VELIKA GUŽVA NA GRANICI SA HRVATSKOM: Kilometarska kolona kamiona na graničnom prelazu BATROVCI

Delove te opreme, poput lap topa, prerađenih fleš memorija i čitača kartica, uspeli su da otkriju carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja na raznim mestima u vozilu - u kutiji za cigarete ispod vozačevog sedišta, zatim u najlon kesi koja se nalazila u kaseti predviđenoj za odlaganje dokumenata, kao i u instrument tabli.

S obzirom na to da je reč o opremi koja se koristi za visoko-tehnološki kriminal, te tako ima i elemenata krivičnog dela, „libanska klopka“ je predata u dalju nadležnost MUP-a.

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

PRONAŠLI MU 420 NOVČANICA PO 500 EVRA U JAKNI: Sprečeno iznošenje ogromne sume novca na granici! (FOTO)

U zajedničkoj akciji carine i policije, juče je na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečen pokušaj krijumčarenja oružja i manje količne droge poznatije kao „kristal met“.

 

Oružje i to jedan gasni pištolj marke „Rohm“, revolver nepoznate marke i 88 gasnih patrona marke „Walter“ od 8mm i 9mm, kao i 7,3 grama opojne droge „kristal met“ otkriveno je u automobilu „BMW“ austrijskih registarskih oznaka, kojim su putovali državljanin Turske (27) i Austrije (18).

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

UHAPŠEN BUGARIN NA GRANICI: Krijumčario aparate za skidanje podatka sa platnih kartica

U fioci koja se nalazi ispod volana pronađene su dve kutijice: jedna metalna, u kojoj je bila upakovana droga i druga u kojoj se nalazila municija. Daljim pregledom otkriveno je da se dva pištolja kriju u fioci u naslonu zadnjeg sedišta, a u fioci ispred suvozačevog sedišta pronađena je još jedna kutija sa municijom.

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

Kod vozača su prilikom ličnog pretresa u džepovima jakne i u novčaniku pronađene još dve kesice u kojima se nalazio preostali deo droge.

Automobil je potom pregledan i na mobilnom skeneru carinske službe, ali nije bilo druge skrivene robe, dodaje se u saopštenju Uprave carina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA