Progutao mobilni telefon i živeo sa njim u STOMAKU 16 meseci! Lekari beogradskog Urgentnog centra šokirani!

Nakon operacije koja je trajala nekoliko sati, telefon je izvađen iz njegovog stomaka i on se trenutno oporavlja na odeljenju hirurgije Urgentnog centra

  • 40

S. Ć. (35) je još u oktobru 2014. godine, u nervnom rastrojstvu progutao telefon marke "nokia N86" i lekari Urgentnog centra su pre dve nedelje, na rutinskom pregledu uočili strano telo u njegovom organizmu.

OVA SLIKA IZ SRBIJE JE ZASTRAŠUJUĆA: U tami zimske noći RAMPA DIGNUTA, a voz tutnji ispred automobila (FOTO)

Nakon operacije koja je trajala nekoliko sati, telefon je izvađen iz njegovog stomaka i on se trenutno oporavlja na odeljenju hirurgije Urgentnog centra.

Lekari, koji su pregledali pacijenta bili su šokirani kada su prilikom gastroskopije uočili deset centimetara dugačak i 134 grama težak telefon u njegovom stomaku.

- Pacijent je zbog stomačnih tegoba primljen u ambulantu i nakon uobičajenih pregleda, poslat je na gastroskopiju, pomoću koje se želudac i njegov zid detaljno pregledaju. I tada smo na ekranu imali šta da vidimo. Ni manje ni više nego veliki crni mobilni telefon, zaglavljen u želucu. Za sve ove godine, koliko radim, nisam video nešto slično - otkriva izvor dodajući da je pacijent odmah poslat na operaciju koja je trajala nekoliko sati.

Foto: Allegheny General Hospital Foto: Allegheny General Hospital

- Nakon hirurške intervencije, telefon je izvđen iz želuca i pacijent je smešten na hirurško odeljenje. Nije životno ugrožen, niti ima smetnje. Kasnije smo saznali da je reč o psihijatrijskom bolesniku, koji je telefon progutao u nervnom rastrojstvu - kaže sagovornik.

Psihoterapeut dr Zoran Milivojević kaže da su psihijatrijski bolesnici u stanju da urade veoma čudne stvari kada dođe do pogoršanja svesti.

- Tako da gutanje mobilnog nije ništa novo. Potrebno je da budu u stanju psihoze, rastrojstva ili u napadu šizofrenije. Bolesnici koji boluju od takvih vrtsa nervnih oboljenja slede samo svoje unutrašnje glasove i da bi progutali tgelefon moraju biti veoma motivisani. U stanju su po nekoliko puta da probaju dok ne uspeju. Predmete obično podmažu mašću ili uljem i pomoću nekog štapića uguraju do jednjaka, koji je veoma elatičan, pa je zato moguće da takva stvar dospe do želuca - kaže Milivojević.

Foto: Abbott Northwestern Hospital Foto: Abbott Northwestern Hospital

On kaže da je pacijent živeo sa telefonom u želucu, jer je mobilni preglomazan da krene ka crevima.

Bivši direktor Kliničkog centra dr Miljko Ristić kaže da ovo nije prvi put da se u Urgentnom centru vade razni predmeti iz utrobe pacijenta poput žileta, slavina, olovke, kašike...

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA