POČELO JE: Učenika izbacili iz škole jer ima drugačiji DNK od druge dece!

Dečaku je dijagnostikovana cistična fibroza, pa su lekari rešili da ga udalje iz odeljenja zbog toga što su oboleli osetljivi na zarazne infekcije

  • 0

Kolman Čadam izbačen je iz škole zbog toga što je imao drugačiji DNK od ostale dece koja su pohađala njegovu školu. Dečaku je dijagnostikovana cistična fibroza, pa su lekari rešili da ga udalje iz odeljenja zbog toga što su oboleli osetljivi na zarazne infekcije.

 

Mislite da vi imate problema? Ovaj dečak ima 6 godina i pije ŠAKU LEKOVA svaki dan (VIDEO)

 

On je iz škole izbačen samo nekoliko nedelja nakon što je upisao šesti razred.

 

Međutim, šok je usledio kada su roditelji svog sina odveli na dodatna ispitivanja i utvrdili da je on zapravo potpuno zdrav. Nakon tog saznanja oni su odlučili da školu tuže zbog "genetske diskriminacije".

 

Porodični advokat je objasnio da je dečaku DNK analiza urađena prilikom rođenja zbog srčanog problema i da su oni pokazali mogući razvoj cistične fibroze. Ta informacija je došla do školskih organa koji su odmah zahtevali da Kolmana ispišu iz škole.

 

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Victor Habbick

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Victor Habbick

 

Na svu sreću, dečak je po prijavi vraćen nazad u školu, a roditelji se trenutno bore za sprečavanje zloupotrebe podataka o nečijoj genetici.

 

Inače, simptomi koji ukazuju na bolest su: uporan kašalj, česte upale pluća, kod dece nenapredovanje i pored dobrog apetita. Zbog toga se na Institutu bebama, od trećeg do petog dana života, radi otkrivanja oboljenja, uzima nekoliko kapi krvi iz pete.

 

(Telegraf.rs / Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA