OKRŠAJ TITANA: Da li je RUSIJA jača od NATO?

Institut je zaključio da bi 27 ruskih oklopnih bataljona uništilo 12 NATO bataljona za manje od tri dana i da bi okupirali Estoniju, Letoniju i Litvaniju

  • 58

Rand korporejšn je američki istraživački centar koji je simulirao nekoliko napada ruske vojske na jedinice NATO u baltičkim zemljama. 

RUSKI TENK GAZI SVE PRED SOBOM: Demonstrira silu i po surovim uslovima (VIDEO)

Simulacija je pokazala da bi NATO trupe trebalo da budu zabrinute zbog situacije u kojoj se nalaze. Naime, ruskim trupama je potrebno samo tri dana da osvoje Baltik.

Institut je zaključio da bi 27 ruskih oklopnih bataljona uništilo 12 NATO bataljona za manje od tri dana i da bi okupirali Estoniju, Letoniju i Litvaniju.

- Zaključak simulacija je nedvosmislen. Trenutne NATO snage ne mogu uspešno da odbrane teritoriju najizloženijih članica - navodi se u izveštaju.

Da bi uspešno odbranio baltičke zemlje, NATO mora da nabavi još najmanje sedam dodatnih postrojenja s tenkovima, što bi godišnje koštalo preko 2,5 milijardi dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    5. februar 2016 | 09:32

    Dokle god imamo Putina NATO treba da bude zabrinut... ZIVEO PUTIN!!!

  • Alex

    5. februar 2016 | 22:08

    Rusija je vojna velesila i uz pomoc par zemalja mogli bi ravnopravno da se nose sa NATO alijansom tj. Amerikom i svim njenim saveznicima!Verujem da bi neke zemlje istupile iz NATO-a kada bi doslo do velikog ratnog sukoba sa Rusijom!!!

  • Sergej

    5. februar 2016 | 09:45

    Ma breeeeee ne valja simulacija za jedan dan bi NATO mačkice položile oružje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA