MOJA MAŠA MOŽDA UMIRE NEGDE NA KOSOVU: Očajnički vapaji oca nestale devojke!

- Nestala je pod veoma sumnjivim okolnostima, a njen suprug je narkoman i diler droge, koji je dobro poznat ruskoj i crnogorskoj policiji - kaže otac nestale Ruskinje

  • 14

Jevgenij Jurjev, čija je ćerka Marija Model sa suprugom Viktorom nestala u Srbiji zabrinut je za njen život.

MISTERIOZAN NESTANAK RUSKINJE U BEOGRADU: Prvo je nestala ona, a onda su joj obrisani svi profili sa interneta (FOTO)

- Moja Maša možda sada umire ili je žrtva trafikinga. Ona je povodljiva i psihički nestabilna. Nestala je pod veoma sumnjivim okolnostima, a njen suprug je narkoman i diler droge, koji je dobro poznat ruskoj i crnogorskoj policiji. Poslednji put je registrovana na beogradskom aerodromu, ali smo mi saznali da ju je suprug odveo na Kosovo. I pored svega toga, srpska policija odbija da nam pomogne - kaže on za "Večernje novosti".

Mlada Ruskinja Marija Model (24), nestala je sa suprugom 17. oktobra prethodne godine. Mladom bračnom paru, koji je živeo u Budvi od aprila meseca 2015. godine, svaki trag gubi se od trenutka sletanja na beogradski aerodrom, gde su poslednji put registrovani na graničnoj kontroli.

Njihov nestanak najpre crnogorskoj, a potom i srpskoj policiji, prijavili su Marijini roditelji kojima je sve postalo sumnjivo onog trenutka kada je njihova ćerka usključila telefon.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Mariji smo se najavili da ćemo doći u Budvu jer je bila prilično depresivna i rastrojena, ali nismo precizirali tačan datum. Kada smo stigli, vrata su bila otključana, stan ispreturan, a lične stvari odnete - priseća se najstrašnijeg iskustva Marijin otac Jevgenij Jurjev.

Roditelji su odmah prijavili nestanak ćerke i zeta.

- Komšije su posvedočile da su često čuli svađe, da je Viktor vikao na Mašu i tukao je.  Tada smo tek saznali da Viktor koristi narkotike, kao i da njima diluje. Tu potvrdu dala nam je i crnogorska policija, kojoj je odranije zbog toga bio poznat. Maša je sve to krila, verovatno da bi ga zaštitila. Kasnije smo saznali da se on time bavio i u Rusiji - priča on.

Roditelji Marije Model mole sve ljude, koji imaju neke informacije o njihovoj ćerki ili njenom suprugu Viktoru Modelu da pozovu na broj +38165/380-3802.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Marijini roditelji sumnjaju da je njihov zet dobro isplanirao put. Njegov bankovni račun bio je zatvoren nakon poslednje transakcije 16. oktobra, a avionske karte unapred kupljene.

- Kada sam došao u crnogorsku policiju rekli su mi da je ona punoletna, da je u pitanju bračni par, koji je možda otišao da bi se sklonio od roditelja. Sa informacijom da je registrovana na graničnom prelazu aerodroma Podgorica, došao sam u Beograd. U srpskoj policiji su odbili da raspišu potragu za mojom ćerkom. Potvrdili su mi da su Marija i Viktor sleteli u Beograd na aerodrom "Nikola Tesla" i da prema dostupnim podacima nisu napustili Srbiju. I ništa više - nastavlja on.

O njihovom nestanku odmah je obaveštena i ruska policija, koja je već u novembru za mladim bračnim parom raspisala Interpolovu poternicu. Ipak, u zemlji u kojoj se Mariji i Viktoru gubi poslednji trag, policija ništa ne preduzima.

- Ispričao sam im i da Viktor ima veze sa narkoticima, da je tukao moju ćerku, da je njen život ugrožen i da je možda posredi njena otmica ili da je postala žrtva trafikinga. Srpska policija je odbila da postupi po prijavi jer je nestanak najpre prijavljen u Crnoj Gori. Moju ćerku traži Interpol svuda po svetu, a u zemlji u kojoj je nestala, niko ništa ne preduzima - u neverici objašnjava Jurjev.

U bezizlaznoj situaciji, roditelji nestale Marije Model počeli su i samostalno da istražuju tragove kretanja. Pisali su molbe i predsedniku Srbije, premijeru, kao i nadležnim ministrima, ali nikakav odgovor nisu dobili. Nedavno je Ministarstvo spoljnih poslova odgovorilo na zahteve ruske ambasade u kojem je samo navedeno ono što su roditelji već znali - da su ušli u Beograd na aerodromu.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Prateći IP adrese internet signala, pronašli smo trag da su boravili na Kosovu.  Planiram da idem tamo. Dobio sam podršku ruske ambasade u Srbiji, koja mi je rekla da će mi pomoći. Ako u međuvremenu srpska policija ništa ne preduzme, spreman sam da na sebi primenim fizičko nasilje ispred zgrade predsedništva ili Vlade u znak protesta - kaže očajni otac.

Istražni organi Sankt Peterburga i Altajskog kraja podneli su krivičnu prijavu za otmicu i ubistvo mladog para Model.

Marijin otac sumnja da su Viktorovi roditelji stupili u kontakt sa njim, ali da ne žele da odaju informacije iz straha da bi njihov sin mogao da odgovara pred zakonom.

- U početku su sarađivali sa nama i zajedno smo slučaj prijavili ruskoj policiji. Nakon toga nisu želeli da daju nikakve izjave, niti da istražuju gde im je sin. Pretpostavljamo da su stupili u kontakt sa njim, ali da se plaše da ga policija ne uhvati - tvrdi Jevgenij Jurjev.

Prema informacijama, koje su Marijini roditelji ranije dobili od nje, Viktor Model dolazio je u Beograd u julu prethodne godine. U srpskoj prestonici pet dana je boravio sam, da bi mu se šestog dana pridružila i Marija.

- Sumnjam da je tada ostvario neke lične kontakte i poznanstva sa narko-dilerima iz Beograda, jer je i na društvenim mrežama komunicirao sa nekim Beograđanima - tvrdi Jevgenij Jurjev, otac nestale Marije Model.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    6. februar 2016 | 00:04

    Da je neka amerikanka nestala digla bi se cela srbija

  • ...

    6. februar 2016 | 00:01

    Pomozite da se pronađe devojka ovo je tuga

  • victoria

    6. februar 2016 | 08:30

    Zasto je njegovo lice sakriveno? Ko ga stiti? Zar ne treba svi da vide lice zlocinca kako bi se lakse uhvatio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA