OBEĆANJE DRUGOVA IZ TIMA POGINULOG REPREZENTATIVCA: Vratićemo se sa peharom za Stefana (FOTO)

- Brate, ti za nas nisi mrtav, juče sam ti kupio patike, poneo sam ti. Sve vreme ću ih nositi sa sobom, znaš i sam da si bio prvi golman. Tako će i biti - stoji u poruci koju je ostavio Husein Kića Nazifi, trener futsal kluba "Nišava"

  • 20

Odlučili smo da se poslednji put pozdravimo sa Stefanom Milanovićem i ipak otputujemo za Španiju. Igrači žele da daju sve od sebe i da se vrate sa peharom za Stefana.

STRAVIČNA NESREĆA KOD ČAČKA: Jedna osoba poginula, sedmoro povređeno u direktnom sudaru!

"Brate, ti za nas nisi mrtav, juče sam ti kupio patike, poneo sam ti. Sve vreme ću ih nositi sa sobom, znaš i sam da si bio prvi golman. Tako će i biti. Tvoje patike će početi utakmicu a onda ideš sa nama na klupu za rezerve i gde god mi bili i ti ćeš biti sa nama. Igraj za Stefana!"

Ovu potresnu poruku na svom Fejsbuk profilu ostavio je Husein Kića Nazifi, trener futsal kluba "Nišava" čiji je lan Stefan Milanović poginuo u nedelju u saobraćajnoj nezgodi na putu Čačak – Kraljevo prilikom povratka sa priprema za učešće na Evropskoj ligi šampiona u futsalu za gluve koje se održava u Španiji od 9. do 13. februara.

Do stravične nesreće je došlo u mestu Zablaće kada je "golf" kruševačke registracije u kojem su bili Stefan, njegov brat Nemanja i još šest sportista prešao na suprotnu stranu kolovza i direktno se sudario sa autom "pasat" čačanske registracije.

Stefan je preminuo na licu mesta dok su ostali povređeni prebačeni u čačansku bolnicu.

Natalija Popović, sekretar Gradske organizacije gluvih Niša kaže da su Stefan i njegov brat trebali da sa članovima sportskog kluba "Nišava" otputuju u Španiju.

- Oni su bili na pripremama za učešće na Evropskoj ligi šampiona u Čačku. Odatle su se vraćali u Kruševac da se spakuju odakle su trebali da dodju u Niš da sa članovima našeg tima "Nišava" otputuju u Španiju. Na žalost, u tome ih je sprečila tragedija, svi smo veoma potrešeni – kaže Popovićeva i dodala da je odluka rukovodstva tima bila da se u Španiju ipak ode i zbog počasti stradalom reprezentativcu.

Kako saznajemo od poznanika porodice Milanović, Stefan i Nemanja gluvi su od rođenja, a ovaj hendikep imaju i njegovi roditelji.

- Stefan je završio specijalnu školu u Jagodini, trenirao je i mali fudbal, i rukomet, osvojio je brojne medalje. Zahvaljujući njemu i njegov brat je počeo da se bavi sportom. Radio je kao autolimar da bi pomogao svojim roditeljima s obzirom na to da niko od njih nema stalno zaposlenje. Roditelji su takodje divni ljudi, u užasnom su stanju nakon saznanja da se dogodila tragedija – kažu naši sagovornici.

Stefan će biti sahranjen sutra u 13 časova na kruševačkom groblju.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    8. februar 2016 | 23:02

    Treba povecati plate

  • mile

    8. februar 2016 | 23:30

    On je bio gluv i vozio je? Jel to zaista moze? Ja znam da je fizicki moguce i slep da vozi, ali zar ga to ne ogranicava da odreaguje u odredjenim situacijama?

  • Vozaca gluva

    9. februar 2016 | 17:51

    @miki @xxx Zar cujuci nikada poginu??? Samo sto je on bio gluv??? Mi gluvi sve možemo uraditi osim telefona, slusati u usima... Ja sam gluva 100% i vozim motora HONDU CBR 900 RR kubiku već 8 godine i vozim auta već 15 godine u Evropi... Nema veze sto mi ne čujemo!!! Nije osmoro u autu nego petoro i drugi dvoje... Pocivaj u miru Stefane!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA