SLUČAJ TATON SE NASTAVLJA: Sutra počinje novo suđenje Đorđu Preliću!

Vođa navijača Partizana je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji u junu 2014. godine, zatražio da mu se suđenje ponovi

  • 4

Pred Višim sudom u Beogradu sutra bi trebalo da iz drugog pokušaja počne ponovljeno suđenje navijaču Partizana Ðorđu Preliću, optuženom da je učestvovao u događajima 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu kada je u tuči navijača na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

SUĐENJE ZA SMRT BRISA TATONA: Nemam nikakve veze s tim, rekao ĐORĐE PRELIĆ

Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji u junu 2014. godine, zatražio da mu se suđenje ponovi.

VELIKA TAJNA MONAHA SAVE: Ovako danas izgleda čovek osuđen za UBISTVO BRISA TATONA! (FOTO)

Uhapšen je po srpskoj poternici u februaru 2013. godine u blizini Barselone posle višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu, i nalazi se u pritvoru.

NAPADAČ NA TATONA USKORO U SRBIJI? Pokreće se postupak za izručenje iz Grčke

Foto: brice-taton.com Foto: brice-taton.com

Suđenje će, za sad, biti ponovljeno samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću - poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu, a uhapšen je sredinom septembra u Atini i čeka odluku grčkih vlasti o izručenju Srbiji.

Na pripremnom ročištu Prelić je negirao da je učestvovao u događajima u kojima je na smrt pretučen francuz Bris Taton.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvora.

Foto: alcatrazbeograd1970.blogspot.com Foto: alcatrazbeograd1970.blogspot.com

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odslužili kazne.

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    9. februar 2016 | 15:13

    Koja faca

  • Dragi telegraf

    9. februar 2016 | 19:22

    Dajte im po milion godina.. a silovateljima par mjeseci. Mozete nas sve zove sahraniti ali srpsko srce ce Kucati sve do raja. Dosta lazi govorite istinu

  • majka i baka sofijina

    10. februar 2016 | 13:03

    pogledajte lepo lice ovog mlaadica i sta au mu uradili.ovi monstrumi prebijali su majku i devojke silovali sto se ne jave boje se a nalaze lazne svedoke.neka se oni atide i posebno njihovi roditelhi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA