PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PROFESIONALNOG VOJNIKA NIKOLE TOŠIĆA: Pijan usmrtio Hrvaticu, pa negirao da je kriv

Tošić je motorom "suzuki“ kojim je vozio devojku, udario u ogradu nadvožnjaka u blizini sela Gornja Vrežina usled čega je ona preletela preko i pala pored autoputa sa visine od oko desetak metara

  • 4

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv profesionalnog vojnika Nikole Tošića (28) jer je 22. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginula hrvatska državljanka Vanja Janković (18).

PUSTILI SU GA JER SE "PRAVI LUD": Porodica nastradale tinejdžerke očajna jer je osumnjičeni za njenu smrt na slobodi!

Tošić je motorom "suzuki“ kojim je vozio devojku, udario u ogradu nadvožnjaka u blizini sela Gornja Vrežina usled čega je ona preletela preko i pala pored autoputa sa visine od oko desetak metara.

Osim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, Tošić će odgovarati i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi jer je tvrdio da je vozio sam, sve dok devojčino telo nije pronađeno.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je Tošić u trenutku nesreće u krvi imao 1.28 promila alkohola. Nikola je istražnim organima kazao da je Vanju upoznao dvadesetak dana pre nesreće i da mu se dopala.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Dopisivali smo se preko Fejsbuka, a tog dana smo se dogovorili da se nađemo. Odvezao sam je motorom do Nišave, a zatim sam hteo da je vratim do Gornje Vrežine gde joj živi deda. Dao sam joj moju kacigu i ona je stavila na glavu. Sećam se udarca u bankinu i ničeg više, sve dok se nisam našao u bolnici. Mnogo mi je žao, tog dana sam popio tri, četiri piva... Kriv sam, bolje da sam ja poginuo – kazao je Tošić.

Njegova majka posvedočila je da je Nikola te noći pozvao i kazao joj da je imao saobraćajnu nezgodu, ali da je tvrdio da je bio sam te da je tek u bolnici od policajaca saznala da je neka devojka stradala.

Slično svedočenje izneli su i Nikolini drugovi koje je on takođe nakon nesreće pozvao u pomoć. Pripadnicima vojne policije, nije priznavao čak ni da je vozio motor već je tvrdio da se povredio prilikom pada u dvorištu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema njihovom svedočenju, čak se ljutio na civilnu policiju zbog čega su obavestili vojsku, ističući da će mu to ugroziti poslovnu karijeru. Prema rečima svedoka, tek kada je čuo da je Vanja mrtva, priznao je da je bila sa njim i počeo da plače.

Vanjina drugarica je u istrazi kazala da joj je ona pričala da je Nikola stalno poziva da se sa njim vozi ali da ga je odbijala jer se plašila brzine.

Te večeri je ponovo dobila poruku od Nikole, kazala mi je :

- Idem sa ovom budalom jedan krug. Odgovarala sam je od toga jer sam videla da je Nikola pijan ali je ona ipak pošla sa njim - kazala je ova devojka.

Saobraćajno veštačenje je pokazalo da je u trenutku nesreće Tošić vozio čak 80 kilometara na sat po neosvetljenoj deonici puta.

Više javno tužilaštvo je zatražilo da se okrivljenom izrekne kazna po zakonu, ali nije preciziralo njenu visinu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xyz

    10. februar 2016 | 18:18

    Sve sto je uradio kako bi onemogucio istragu su otezavajuce okolnosti i treba maksimalno da bude osudjen.

  • Boban

    10. februar 2016 | 19:36

    Bog nek joj dušu prosti. Lepa kao andjeo.

  • SRB

    10. februar 2016 | 20:00

    Lepo dete.. Užas!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA