SKANDAL U HRVATSKOJ: Ministar kulture pozirao sa ustaškim obeležjima (FOTO)

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović fotografisan je 1996. sa ustaškim obeležjima, a te slike su objavljene u časopisu Nezavisna Država Hrvatska koji se tada prodavao na kioscima

Hrvatski nedeljnik Novosti objavio je fotografije aktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima na glavi ima ustašku kapu i pozira sa Velimirom Bujancem, piše Index.

SKANDAL U NOVOM SADU: Hrvatu na autu ispisali - USTAŠO! (FOTO)

Kako je pojašnjeno reč je o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu Nezavisna Država Hrvatska koji se tada prodavao na kioscima.

Portal Novosti navodi da je današnji ministar kulture bio saradnik tih novina u kojoj je pisao tekstove o ujedinjenju "Domovine od Mure, Drave i Drine pa do Jadranskoga mora".

- Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvereni antifašist i istoričar, mislim da će biti sjajan ministar - rekao je danas premijer Tim Orešković o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Reprint: portalnovosti.com Reprint: portalnovosti.com

Kontroverzni istoričar, a sada i ministar kulture Hasanbegović, već se proslavio izjavom da je antifašizam floskula, kao i po svojem divljenju liku i delu nacističkog imama.

Svetski mediji, već su se raspisali o "hrvatskoj sramoti - ministru kulture", dok je centar "Simon Wiesenthal" poslao hrvatskoj Vladi oštro pismo u kojem traže hitnu smenu ministra kulture, šokirani njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima vezanima uz istoriju Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata i Holokausta.

- Na komemoraciji za Jasenovac ne komemorira se žrtva, ne osuđuje počinitelj zločina, već se ona zloupotrebljava za rehabilitaciju jugoslavenskoga komunizma koji sam po sebi, u sebi, u svojem temelju, ima zločin - samo je jedna od kontroverznih izjava današnjeg ministra kulture.

(Telegraf.rs / Izvor: Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gašpar

    10. februar 2016 | 17:18

    Kakav je to skandal, pa to je za njih normalna stvar, jer su oni od srca ustaše-ponose se tim...sotone

  • Dragan

    10. februar 2016 | 18:37

    Cudo hrvat a hasan begovic pa koliko puta su mu preci menjali nacionalnost mozda mu unuci budu srbi ko zna.

  • Lala

    10. februar 2016 | 17:59

    Pravo hrvatsko prezime,Hasanbegović.On je "cvijet" croata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA