KIM DŽONG UN POSMATRAO LANSIRANJE RAKETE: Ovako je izgledalo puštanje satelita u orbitu (VIDEO)

SAD i saveznici su saopštili da ovaj događaj vide kao "prikrivanje" namere Pjongjanga za razvoj balističkih raketa koje bi iskoristili da dopreme nuklearno oružje na Pacifik

  • 11

Severnokorejska televizija KRT objavila je snimak nedavnog lansiranja rakete, kao i fotografije Kim Džong Una koji je taj događaj posmatrao, piše B92.

KIM DŽONG UN LANSIRAO SATELIT IZNAD AMERIKE: Tumba se u orbiti, zvaničnici zabrinuti

Pjongjang je saopštio da će lansiranjem rakete, koje se dogodilo u subotu, staviti satelit u orbitu.

SAD i saveznici su saopštili da ovaj događaj vide kao "prikrivanje" namere Pjongjanga za razvoj balističkih raketa koje bi iskoristili da dopreme nuklearno oružje na Pacifik.

Lansiranje rakete usledilo je samo nekoliko nedelja nakon što je Severna Koreja po četvrti put izvela nuklearnu probu, 6. januara.

Vojni zvaničnici SAD, Južne Koreje i Japana dogovorili su se u sredu da povećaju stepen razmene informacija i kordinaciju bezbednosnih službi kako bi se rasvetlile namere Severne Koreje.

Kako su oni saopštili, četvrti nuklearni test i lansiranje rakete sa satelitom direktno krše pravila UN i predstavljaju "ozbiljnu provokaciju za međunaronu zajednicu".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mamula

    11. februar 2016 | 15:40

    Ne znam zasto je ovo "ozbiljna provokacija za medjunarodnu zajednicu" ako to isto desetine drzava radi I nije nikakva provokacija? Ovde neko sebi daje za pravo da radi šta mu se prohte dok druge kritikuju I prete nekakvim "medjunarodnim pravom".

  • Dr Lune

    11. februar 2016 | 13:39

    Hm,hm..testirana je raketa,domet, sa i bez satelita moze prostim udarom,da neutralise " neprijateljski satelit" ...i unisti " lebdecu bombu sa ekslozivnim nuklearnim punjenjem".

  • Marina

    11. februar 2016 | 13:25

    Bolesnik...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA