"SVE ĆU DA VAS POBIJEM"! Srčani bolesnik urlao na osoblje bolnice zbog liste čekanja za ugradnju bajpasa

Prema rečima zaposlenih, M. P. je došao na Interno odeljenje na pregled i navodno je čuo da je sa 150. mesta pomeren na 700. na listi čekanja za ugradnju bajpasa, zbog čega je počeo da psuje i preti osoblju

  • 17

U bolnici u Kraljevu, pacijent M. P. pretio je da će pobiti čitavo Interno odeljenje kada je saznao da se više ne nalazi na 150. već na 700. mestu na listi čekanja za ugradnju bajpasa.

- Pacijent je došao na Interno odeljenje na pregled jer je srčani bolesnik. On je navodno čudo da više nije 150. na listi čekanja za ugradnju bajpasa, već da je pomeren na 700. mesto. To je verovatno bila samo inicijalna kapisla da skoči i počne da psuje osoblje i preti da će sve pobiti. Medicinske sestre koje su se tu zatekle su se baš uplašile - ispričao je jedan od zaposlenih za Blic.

Obezbeđenje je odmah pozvalo policiju.

- Pacijent je sa sobom nosio torbu pa je obezbeđenje pozvalo policiju, plašeći se da slučajno nema neko oružje. Na svu sreću, u torbi nije bilo ničeg opasnog.

Jordan Petrović, načelnik Internog odeljenja Opšte bolnice "Studenica" iz Kraljeva, potvrdio nam je da se incident dogodio i da je pacijent zadržan u bolnici.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Osoblje Internog odeljenja je pravovremeno reagovalo. Naš posao je da pomognemo ljudima i dobro je da situacije nije dalje ekslirala - rekao je on i dodao da ne zna ništa o razlozima nezadovoljstva pacijenta.

S druge strane, Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice "Studenica" kaže da se u Kraljevu srčanim bolesnicima ne ugrađuje bajpas, već da se to obavlja na Institutu za kardiovaskularne bolesti na Dedinju.

- Listu čekanja ne pravimo mi, već se one sačinjavaju u bolnici na Dedinju jer je u pitanju otvorena hirurgija. Niko ne zna šta se tom čoveku dogodilo u glavi pa je došao na Interno odeljnje u Kraljevu i počeo da preti. Primili smo ga na odeljenje kako bismo ga lakše i brže transportovali u Beograd - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    12. februar 2016 | 09:51

    A da je rodjak ili prijatelj nekog doktroa ili da je podmitio operisali bi ga vrlo brzo.Nasa medicina je u groznom stanju normalan gradjanin kada ode u bolnicu mora da ceka satima na pregled osoblje jako drsko medicinske sestre nasminkane nedaj boze da stanu da pomognu nekome u hodnicima bolnica to im je iz ponizenja ja moram sam da guram moju bolesnu baku u bolnickom krevetu po celoj bolnici niko ni da pita dali mi treba pomoc svi prolaze samo uzdignutih glava,j.bu se po ordinacijama ko koga stigne carsafi u krevetima koji su "spremni" za nove pacijente krvavi sve puno prasine klica i zaraze,ako ne castis nokio te nece pogledati sve je to mnogo jadno a najjadniji su lekri i medicinske sestre koji nece da pomognu coveku u nevolji akonih ne castis i nije ni cudo sto je ovaj covek pobesneo trebao je da ih posteno izudara.

  • momazver

    12. februar 2016 | 10:00

    Sve je OK,al ne pročitah koji je po redu za operaciju. Da znam ,da ga podržim ili ne!

  • Јелена у земљи чуда

    12. februar 2016 | 10:54

    Наравно да је урлао и ја бих у најмању руку. Која смо банана држава. Јадни ли су болесни људи у Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA