Vernici slave SVETICU koja je tvrdila da je NEVESTA ISUSA HRISTA!

Kada je sudija predložio Agatiji da se uda za njega i tako izbegne kaznu jer je hrišćanka, ona mu je odgovorila da se već obećala Isusu Hristosu

  • 1

Pravoslavni vernici danas slave Svetu Agatiju, sveticu koja je u vreme cara Dekija 251. godine pogubljena zato što je odbila da se uda za sudiju pred kojeg je dovedena jer je hrišćanka.

Vernici slave SVECA koji je NAJVEĆI OTAC PRAVOSLAVLJA!

Agatija je rođena u Palermu na Siciliji, a imućna porodica omogućila je visoko školovanje, dok je vaspitana u hrišćanskom duhu.

AKO STE PRAVI HRIŠĆANIN, ONDA MU ZNATE I IME: Vernici slave SVECA koji je napisao SIMBOL VERE!

Pošto je javno zagovarala zabranu progona hrišćana, ubrzo je bila uhapšena i izvedena pred sudiju Kvintijana.

OVO DANAS NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Vernici slave ČASNE VERIGE!

Sudiji se Agatija izuzetno dopala kada su je izveli pred njega, pa joj je ponudio da joj oprosti kaznu ukoliko se uda za njega. Međutim, ona mu je na to odgovorila:

- Ja sam Hristova nevesta i ne mogu biti neverna svome obručniku.

Foto: crkvenikalendar.com Foto: crkvenikalendar.com

Kvintijan je tada osudio Agatiju na javno šibanje. Kada su je krvavu doveli pred njega, još jednom ju je upitao da li se odriče Isusa Hristosa.

- Ove muke su mi vrlo korisne. Kao što pšenica ne može doći u žitnice pre nego što se očisti od pleve, tako ni moja duša ne može otići u raj ako moje telo najpre ne bude izloženo mukama - odgovorila je Agatija.

Agatija je potom bačena u tamnicu na večnu robiju, a umrla je u zatvoru u Kataniji 251. godine. Predanje kaže da je ubrzo posle njene smrti Kvintijana ubio konj koji ga je najpre bacio sa sedla na zemlju, a potom izgazio do smrti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jez

    18. februar 2016 | 23:15

    Ja sam vernik koji slavi samo boga i nikog vise bog je glavni nisam ni pravosl ni musl ni katol ni udist vec obican covek kome razum kaze da smo svi nastali od boga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA