NEČUVENO: Ugurao četvoro članova porodice u parlament!

Među šest odbornika Romske demokratske zajednice u Skupštini Novog Sada nema nijednog Roma! Predsednik te stranke Tomislav Bokan delegirao i Aleksandru (41), Dušana (46) i Aleksandra Bokana (21)

  • 13

U Skupštinu Novog Sada po prvi put će ući jedna romska partija, koja je osvojila šest odborničkih mandata.

 

Međutim, neverovatno zvuči podatak da na listi Romske demokratske stranke (RDS) nema nijednog Roma! Još neverovatnije je da među tih šestoro odbornika - njih četvoro potiče iz iste porodice!

 

Predsednik Romske demokratske stranke Tomislav Bokan (42 - inače, nije Rom) u novosadski parlament ugurao je, osim sebe, još Aleksandru (41), Dušana (46) i Aleksandra Bokana (21)!

 

Kako je ovaj nečuveni nepotizam moguć nismo uspeli da proverimo iz prve ruke, jer Tomislav Bokan ceo dan nije odgovarao na pozive Telegrafa. Bokani i njihova manjinska partija su očigledno iskoristili odredbe Zakona o političkim strankama, u kome se kaže da "manjinska stranka nije ona koju čine pripadnici neke nacionalne manjine nego ona koja zastupa njihove nacionalne interese".

 

Zanimljivo je da je i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO), formalno manjinska (vlaška) stranka, takođe selektovala osobu koja će zastupati njihove interese u republičkom parlamentu, iako nije Vlah. U pitanju je Nikola Tulimirović, uprkos tome što je nosilac liste bio politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović.

 

Zamislite šta bi tek moglo da se nađe kod drugih partija, pogotovo kada je u pitanju prikupljanje potpisa. Sve to govori da je potrebno promeniti politički sistem, smanjiti cenzus za Skupštinu i broj potpisa za predavanje liste - kaže Vukadinović, i dodaje da su svi oni koji su zbog novca potpisali njihovu listu "znali šta potpisuju".

 

(D. Zlojutro)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbislav

    10. maj 2012 | 16:26

    Ko nam je kriv kada imamo rupe u zakonu koje dozvoljavaju ovakvim da se bogate na racun manjina. Neka im je na cast!

  • Rom

    10. maj 2012 | 16:23

    Ovo je stvarno uzas, na nama manjinama zaradjuju i bogate se, treba ipak neko da reaguje, stvarno sramota

  • milica

    10. maj 2012 | 16:31

    strasno...romi zive u jako teskim uslovima,na njih niko neobraca paznju godinama,a sad i ovaj sto kao treba da njih predstavlja prvo je obratio paznju na svoj dzep i tako ce i ostati....stvarno sramota....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA