DECA VOJNICI-SAMOUBICE: Moj sin me je poljubio, a onda se razneo u kamionu punom eksploziva (FOTO)

Naučnici su zaključili da je u operacijama Islamske države tokom proteklih godinu dana učestvovalo tri puta više dece u odnosu na 2014. godinu

  • 10

Broj dece koja su poginula boreći se na strani takozvane Islamske države tokom poslednjih godinu dana je gotovo dvostruko veći u odnosu na ranije procene, pokazao je danas najnoviji izveštaj.

MORBIDNI VIDEO: Deca džihadisti igraju žmurke, a kada pronađu ljude - UBIJU IH!

Jedna od stravičnih priča je i ona o dečaku Abu Imara al Omri (11) koji je klečao i ljubio ruku svog oca, kao pred poslednji blagoslav pre nego što se razneo u kamionu punom eksploziva.

- Jako si hrabar i bićeš mučenik - kazao mu je otac i zatim ga učio kako da vozi kamion pun eksploziva

Ovaj uznemirujući prizor je zabeležen na jednom od jezivih snimaka ISIS-a prošlog meseca. Teroristi su tvrdili da je dečak iskorišćen kako bi se došlo do sela Gazl u blizini Alepa u Siriji. Naravno, on nije jedini, ovo je samo jedna od jezivih priča.

Istraživači sa Državnog univerziteta američke države Džordžije su do ovih podatka došli prateći objave džihadističkih propagandnih medija i čitulja koje je objavila ID u toku poslednjih 13 meseci, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Na osnovu toga su istraživači došli do podatka da je 89 dečaka starih između osam i 18 godina poginulo izvršavajući različite borbene zadatke za Islamsku državu. Pored toga, naučnici su zaključili da je u operacijama Islamske države tokom proteklih godinu dana učestvovalo tri puta više dece u odnosu na 2014. godinu.

Između januara 2015. i januara 2016. godine, 39 odsto dečaka je poginulo u samoubilačkim misijama, a 33 odsto u borbama.

Foto: ISIS Foto: ISIS

- Sigurno je poginulo mnogo više dece. Ovo su samo podaci koje je ID javno objavila tokom proteklih godinu dana - izjavio je jedan od koautora izveštaja Čarli Vinter.

Iako ID nije objavila prava imena i detalje iz biografije poginulih, istraživači su procenili starost i nacionalnost ubijene dece.

Printskrin-ilustracija: ISIS Printskrin-ilustracija: ISIS

STRAVIČNO UPOZORENJE ZA EVROPU: Džihadisti odredili GLAVNU METU za napade, svi u strahu!

Oni veruju da je 60 odsto dečaka bilo staro između 12 i 16 godina, a šest odsto između osam i 12 godina.

Pored toga, oko 18 odsto dečaka je poginulo u akcijama u kojima nisu imali šanse da prežive, kao kada se provuku iza neprijateljskih linija a zatim otvore vatru na neprijatelje sve dok sami ne budu pokošeni mecima.

Printskrin: ISIS Printskrin: ISIS

Veliki broj dece koja se bore na strani ID su iz Sirije iz Iraka ali su neki bili i iz Jemena, Saudijske Arabije, Tunisa i Libije. Manji broj je bio iz Velike Britanije, Francuske, Australije i Nigerije, naveli su istraživači.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    19. februar 2016 | 22:12

    Zamislite koliko su to isprani mozgovi , kad su deca I veruju u neke lazi, u ostalom kako deca mogu da veruju u surnajst devica itd, sta oni znaju o tome! Ako je ovo u stvari sve istina!

  • How Yes No

    19. februar 2016 | 22:31

    Ko njih hrani i oblaci? Izgledaju opremljeni kao prava armija

  • Имењак

    19. februar 2016 | 21:48

    Манипулишу још са децом ко има зрно мозга их се грози и исребио би их са лица земље

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA