SMRT SRBA U LIBIJI POTRESLA PLANETU: SVETSKI MEDIJI o tragičnom ishodu otmice državljana Srbije (VIDEO)

Svetske agencije, među kojima su i britanski Rojters, američki AP i francuski AFP, prenele su vest pod oznakom "hitno", a o stradanju sprskih službenika izvestile su i regionalne agencije Hina i Fena

Pogibija dvoje otetih službenika ambasade Srbije u Libiji, Slađane Stanković i Jovice Stepića, u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države, udarna je vest u brojnim svetskim medijima.

Zbog ovog ČOVEKA su SRBI UBIJENI U LIBIJI! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) (FOTO)

Svetske agencije, među kojima su i britanski Rojters, američki AP i francuski AFP, prenele su vest pod oznakom "hitno", a o stradanju sprskih službenika izvestile su i regionalne agencije Hina i Fena.

JEZIVE FOTOGRAFIJE: Na Facebooku objavljene slike leševa Srba ubijenih u Libiji! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Rojters prenosi da se veruje da je dvoje srpskih službenika među 50 poginulih u vazdušnim napadima SAD u Libiji, kao i da je gradonačlnik Sabrate Husain al Tavadi rekao da su libijski zvaničnici poslali fotografije tela srpskim diplomatama na identifikaciju.

TUGA: Mrtvački sanduci UBIJENIH SRBA spremni za transport (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Britanska agencija dodaje i da je libijski javni branilac naveo da je jedan od šestoro preživelih ranjenika rekao tužilaštvu da su u zgradi, koja je pogođena, bili članovi Islamske države koji su nedavno došli u Libiju na obuku kako bi potom izvršili terorističke napade u Tunisu.

VUČIĆ: U ponedeljak stižu tela Srba stradalih u Libiji, Ahmed Abaši kriv za otimicu

Međutim, al Tavadi tvrdi da je zgrada korišćena za sastanke i druga delovanja, ali ne i za obuku, ističe Rojters.

O konferenciji šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, povodom pogibije dvoje srpskih državljana, izvestile su radio-televizijske mreže, poput američke Si-En-En, britanske Bi-Bi-Si i ruske Raša tudej.

Foto: Printskrin / Fejsbuk / News Personality Foto: Printskrin / Fejsbuk / News Personality

Bi-Bi-Si je preneo da je ministar spoljnih poslova Srbije rekao da se veruje da je dvoje srpskih službenika, koji su kidnapovani 8. novembra prošle godine, ubijeno u vazdušnim napadima američkih snaga.

Si-En-En je javio da srpski državljani ubijeni u napadima američkih snaga čija meta je bio visoki operativac terorističke grupe iz Tunisa Nuredin Čučan, a da nije jasno da li je i on stradao u napadu.

Uz izjavu Dačića da se veruje da je dvoje otetih srpskih službenika stradalo u napadima SAD na kamp za obuku Islamske države, Raša tudej navodi i da je šef srpske diplomatije rekao da su otmičari imali finansijske interese.

Foto: Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع, Sladjana Stankovic Foto: Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع, Sladjana Stankovic

AP je u tekstu u kojem navodi izjavu Dačića o pogibiji otetih srpskih državljana u Libiji, naveo da je Libijska oružana grupa Specijalne snage za odvraćanja objavila na svojoj Fejsbuk stranici da su dva tela dovezena na aerodrom Matiga u Tripoliju.

Na fotografiji, koje je ova grupa postavila na Fejsbuku, vidi se pogrebno vozilo u kojem su dva zelena kovčega, tvrdi AP.

Hrvatska agencija Hina i bosanska agencija Fena prenele su da je vest o pogibiji dvoje službenika agenciji Tanjug poslao zamenik urednika libijskog Heralda Najdžel Eš.

Pogledajte jedan od televizijskih izveštaja o smrti srpskih državljana:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    20. februar 2016 | 17:50

    NAjdublje saucesce porodicama.Ovakav scenario niko nije mogao ocekivati.Tuga i katastrofa.

  • Da da

    20. februar 2016 | 16:53

    Opet americko bombardovanje i opet slucajno srbske zrtve.Kazu kolateralna steta kao i uvek.Porodicama poginulih iskreno saucesce,a zrtvama da pocivaju u miru i da ih andjeli cuvaju.

  • NikolaSD

    20. februar 2016 | 17:50

    Reči su suvišne za ovu tragediju. Moje saučešće porodici stradalih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA