SPREMAMO STRATEŠKE SCENARIJE ZA RTB BOR: Šef tima stručnjaka o daljim planovima ove kompanije! (FOTO)

- Za svaki proces, za svaku proizvodnu fazu imamo stručnjake i oni na terenu u Boru već analiziraju stvarnu situaciju – kaže Dragović

  • 6

- "McKinsey" je u Srbiji kako bi uradio tzv. top-down dijagnostiku i u celini sagledao troškove Rudarsko-topioničarskog basena Bor (sa posebnim osvrtom na tok novca), mogućnosti za povećanje prihoda ove kompanije, ali i sve rizike. Ta tri faktora biće nam podloga da Vladi Srbije predložimo dva do tri strateška scenarija kao rešenje za "Bor" – kaže dr Boris Dragović, šef tima stručnjaka konsultantske kuće "McKinsey" koja u narednih mesec dana treba da uspostavi finansijsku "dijagnozu" za RTB Bor.

Dragović dodaje da su njegove kolege tek desetak dana u Boru i da je još uvek rano da čak i preliminarno govori o potencijalnim rešenjima za RTB. Međutim, podvlači da se "McKinsey" u procesu dijagnostifikovanja realne finansijske slike ne oslanja isključivo na podatke "klijenta" koji su mu dostupni, u ovom slučaju u RTB-u Bor, već koristi i uporedne analize sa najboljom praksom koja je ovoj američkoj konsultantskoj kući dostupna kroz njeno stogodišnje prisustvo u industriji.

- Za svaki proces, za svaku proizvodnu fazu imamo stručnjake i oni na terenu u Boru već analiziraju stvarnu situaciju – kaže Dragović.

Tim stručnjaka konsultantske kuće "McKinsey" boraviće u Boru pet nedelja i za to vreme će, kako kažu, sagledati sve potencijale RTB-a Bor i izvodljivost njihove valorizacije.

Tim je sastavljen od stručnjaka iz Amerike, Rusije, Poljske, Hrvatske i Srbije, a predvodi ga dr Boris Dragović. On je, podsetimo, kao šef kabineta bivšeg ministra finansija Lazara Krstića, od decembra 2013. do juna 2014. godine bio na čelu Upravnog odbora RTB-a Bor.

(D. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branislava

    21. februar 2016 | 07:18

    pa ako će i blizu biti kameleon Blagoje Spasovski zvani Sosa nema od toga ništa njemu treba konfiskovati imovinu oduzeti putne isprave staviti nogavicu i kući

  • neverni toma

    20. februar 2016 | 22:28

    Bitno da su stranci...

  • iznogud

    21. februar 2016 | 23:46

    dokle vise pljackanje drzave i na ovakav nacin .proiyvodis bakar,zlato i gubitas.ajde prvo da svi ovi dobiju nogu,da zatvorimo 130 agencija,par bivsih ministara privrede i privatizacije pa da pravimo pare,ovi naucili samo da prodaju,20 posto u dzep i bog da te vidi.gde je ovaj ekspert pre radio,sta je napravio svojim znanjem,dali radi iz ljubavi prema srbiji ///dobri smo mi jos uvek,bogata zemlja kad mozemo ovakve i slicne strucnjake debelo placati.ajde nek daju misljenje savet,pa da radimo pa ako se preliva dohodak da im platimo a ne unapred..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA