Slučaj Borik: Stanišljeviću određen jednomesečni pritvor

Pritvor je Stanišljeviću određen juče, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili bi moglo doći do ugrožavanja javnog reda i bezbednosti građana.

  • 0

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomesečni pritvor Božidaru Stanišljeviću (61), koji je sakrio naoružanje u dvorani "Borik" u Banjaluci, potvrđeno je Srni u Sudu.

Pritvor je Stanišljeviću određen juče, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili bi moglo doći do ugrožavanja javnog reda i bezbednosti građana. On je u petak ispitan u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog za krivično delo terorizam, nakon čega je tužilac uputio Sudu BiH predlog za određivanje mere pritvora u trajanju od 30 dana.

U saopštenju iz Tužilaštva BiH navodi se da ova institucija u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i drugim agencijama za provođenje zakona u BiH preduzima intenzivne aktivnosti na prikupljanju dokaza sa ciljem potpunog rasvetljavanja ovog događaja. Iz Tužilaštva ističu da zbog zaštite istrage ne mogu javnosti pružiti više informacija.

Stanišljević, koji je uhapšen 10. januara, priznao je policiji da je uneo naoružanje u "Borik".

(izvor: Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA