BOMBOM I KAMENICAMA NA SRPSKE KUĆE NA KOSOVU: Napadi na Srbe u Pasjanu i Prizrenu

U Pasjanu je bomba bačena na kuću Stevana Jančića, dok je u Prizrenu kamenicama napadnuta kuća Ivana Krstića, na kojoj su polomljeni prozori

  • 12

Napadi na srpske kuće na Kosovu! Ministri u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić rekli su da je na jednu srpsku kuću u Pasjanu u četvrtak bačena bomba, dok je druga u Prizrenu, danas gađana kamenicama. Srećom, u ovim napadima niko nije povređen.

PUCNJAVA NA KOSOVU: U stravičnom OBRAČUNU ima poginulih!

U Pasjanu je bomba bačena na kuću Stevana Jančića, dok je u Prizrenu kamenicama napadnuta kuća Ivana Krstića, na kojoj su polomljeni prozori.

Jevtić i Marić ocenjuju da su napadi najverovatnije posledica tenzija koje već neko vreme traju na političkoj sceni Kosova.

PUNE RUKE POSLA ZA POLICIJU NA KOSOVU: Zapaljeno vozilo Srbina na Kosovu, drugi Srbin uhapšen zbog napada na policajca

Foto: Foter/Flickr/JoeChavez 365/365 Foto: Foter/Flickr/JoeChavez 365/365

- Napadi, koji su desili, su za svaku osudu i bojimo se da su posledica tenzija koje traju već neko vreme na političkoj sceni Kosova, a danas su one intenzivirane. Srbi u svim srpskim sredinama moraju biti adekvatno zaštićeni usled protesta i nemira koji traju i ne smemo dozvoliti da se zapaljiva situacija prelije u sredinama u kojima oni žive i dodatno ugrozi ionako nedovoljno zaštićene ljude - istakla su dvojica ministara u zajedničkom saopštenju.

NAPAD NA SRBE POVRATNIKE NA KOSOVU: Pucali na kuće porodica Pantić i Živković!

Foto: spc.rs Foto: spc.rs

Prema njihovim rečima, napadi na kuće u kratkom vremenu, govore da je situacija veoma zapaljiva:

U ovom teškom vremenu za sve, situaciju moramo rešavati na demokratski način, nikako primenom sile, koja za rezultat u nekim slučajevima može imati teške posledice. Svi moramo preduzeti korake u okviru svojih odgovornosti kako bi nam u svakom pogledu krenulo na bolje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zürich

    27. februar 2016 | 00:34

    Ma koja tenzija oko izbora takozvanog predsednika...takozvane države Kosovo....kad su oni u tenziji i haosu uvek...ludi narod...ma oni nisu ni narod..gore od životinje...bacaju suzavce svaki dan u skupštini...na šta to liči! ?Divlji zapad hehe

  • Помаже Бог СРБИНЕ

    27. februar 2016 | 00:26

    НАПАДИ у Призрену ... ?!? Просто за не веровати ... !?!

  • Милош

    27. februar 2016 | 00:13

    To je to,podrska srpske liste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA