TERORISTI IZ SENKE OD KOJIH STREPI SVET: Veći su monstrumi od džihadista, a evo kada će NAPASTI (FOTO) (VIDEO)

Ova teroristička organizacija se brže prilagođava od Islamske države, a ukoliko dođu do vlasti, Zapad bi mogao da bude u velikom problemu

  • 7

Iako svetski mediji bruje o džihadistima i njihovim monstruoznim zločinima, najsmrtonosnije zamke postavili su zapravo pripadnici Al Kaide, odnosno njihov sirijski saveznik Džabhat Al Nusra.

POLILI IH BENZINOM I DIGLI U VAZDUH: ISIS zarobio članove Al Kaide i pogubio ih!

Ove dve grupe imaju jedan cilj, a to je uspostavljanje globalnog kalifata, ali na tom putu koriste različita sredstva. Dok Islamska država puni novine, Al Kaida vodi tihi rat i odgovara im američka fokusiranost na ISIS. Povratak na svetsku scenu planiraju kada ISIS bude poražen.

Džabhat Al Nusra pruža potporu pobunjenicima protiv vlade sirijskog predsednika Bašara al-Asada i neguje lokalne odnose s meštanima i drugim pobunjenicima koje će jednog dana upotrebiti protiv Amerike. Potom će tim odnosima manipulisati kako bi postigli dominaciju, direktno napasti grupe koje pomaže SAD i poraziti ih.

Legitimnost koju su dobili boreći se na strani opozicije iskoristiće za transformaciju sirijskog društva dok na kraju ne prihvate Al Kaidu.

Profimedia, Zuma Press - Archives Profimedia, Zuma Press - Archives

Ova teroristička grupa već stvara strukture vlasti, poput sudova i društvenih usluga i koristi ih kako bi promenili verske poglede sirijske opozicije i naroda. Oni već vladaju delovima Sirije pomoću jednog oblika religijskog zakona sličnog onom koji koristi Islamska država: žene u Raki koju kontroliše ISIS, kao i u Idilibu koji drži opozicija, prisiljene su da nose burku. U međuvremenu, kroz vojne i verske kampove za decu, stvaraju novu generaciju boraca za budući rat sa Zapadom.

Džabhat Al Nusra se takođe vrlo brže prilagođava od Islamske države. Namerno ne kontroliše određeni teren i zato ih je teže naciljati, pošto ne mogu da se napadnu, a da se ne ubiju pripadnici modernijih sirijskih opozicionih grupa sa kojima sarađuju.

Islamista iz al-Nusre u Idlibu, u Siriji, nakon osvajanja tog grada. Foto: Tanjug/AP Islamista iz al-Nusre u Idlibu, u Siriji, nakon osvajanja tog grada. Foto: Tanjug/AP

SAD mora hitno da deluje kako bi očuvali modernu opoziciju koja će biti važna za osiguranje buduće Sirije koja neće biti u rukama Al Kaide. Kako bi to postigli, moraju da napuste svoju fiksaciju nad ISIS-om i prepoznaju da je Džabhat Al Nusra još veća pretnja, piše CNN.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    27. februar 2016 | 13:26

    Kec iz rukava Amerikanaca.

  • mihailovic

    27. februar 2016 | 13:01

    mora se sada prekinuti sa masovnom islamizacijom hriscanske evrope jer to vodi u sveopsti rat u evropi u skorije vreme jer islamisti nikad nece se prilagoditi evropskim vrednostima vec ce graditi paralelno islamski drustvo sto neizbezno vodi u sukobe koji ce prerasti u sveopsti rat u evropi !

  • How Yes No

    28. februar 2016 | 05:59

    Ko ih hrani,oblaci i naoruzava?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA