Krivične prijave zbog izborne krađe

Lider naprednjaka kaže da će dokaze o predočiti nadležnim institucijama kada im to budu zatražile i dodao da očekuje od RIK-a da poništi odluku o konačnim rezultatima

  • 0

Srpska napredna stranka podnela je krivične prijave protiv N. N. lica zbog izborne krađe, izjavio je u Kruševcu predsednički kandidat naprednjaka Tomislav Nikolić. On kaže da će SNS dokaze predočiti kada im nadležne institucije to budu tražile.

Nikolić očekuje od RIK-a da poništi odluku o proglašenju konačnih rezultata i velike proteste građana zbog, kako tvrdi, izbora koji su pokradeni.

- Sve sam sigurniji da u drugom krugu nikada nisam izgubio izbore. Sa ovim izbornim rezultatima upoznao sam ambasadore Rusije, SAD-a, kancelariju EU u Beogradu, OEBS i Savet Evrope - rekao je Nikolić. On je najavio da će se u ponedeljak sastati i sa ambasadorkom SAD-a Meri Vorlik.

Lider SNS-a istakao je da je uveren da su izbori pokradeni i da smatra da je softver za izborne rezultate bio unapred pripremljen.

- Ovo ne sme da se oprosti i dozvoli. Krađa izbora je kao ratni zločin. Mora se omogućiti da večito bude preispitivana - smatra Nikolić.

Na sutrašnjoj sednici Predsedništva stranke trebalo bi da bude doneta odluka da se građani pozovu da izraze nezadovoljstvo i organizuju proteste.

- Videćemo da li će drugog kruga predsedničkih izbora biti. Očekujem proteste, jer je to onaj isti narod koji je protestovao 2000. godine, iako tada, za razliku od danas, nije bilo dokaza da su izbori pokradeni - poručio je Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA