BRITANSKI KOMANDOSI TAJNO RADE U LIBIJI: Na misiji su sa američkim specijalcima

Američka vojska u Libiji počela je, takođe, sa "taktičkom obukom" nekoliko lokalnih milicija, rekli su isti izvori tom listu

  • 8

Mali broj britanskih vojnih savetnika tajno radi u Libiji zajedno sa američkim specijalnim snagama, a cilj operacije je borba protiv ekstremista Islamske države, piše britanski "Telegraf".

PRE 5 GODINA U LIBIJI JE POČEO KRAJ GADAFIJA: Danas je tamo RASULO, svi hoće da odu, a ISIS je sve jači (FOTO) (VIDEO)

"Komandosi specijalnih snaga" navodno rade uz svoje "američke kolege" u gradu Misrati na severozapadu Libije, navodi britanski list, pozivajući se na zapadne zvaničnike i izvore na terenu koji tvrde da se "manji broj" britanskih vojnika trenutno nalazi na tajnoj misiji u tom gradu.

Američka vojska u Libiji počela je, takođe, sa "taktičkom obukom" nekoliko lokalnih milicija, rekli su isti izvori tom listu.

Telegraf je došao do potvrde o obuci lokalnih pobunjenika od različitih zvaničnika bliskih zapadnim vladama, a trenutno nije poznato koje su države članice Evropske unije uzele učešća u toj obuci.

Britanska vlada nije komentarisala ove navode, prenosi Raša tudej.

Specijalni izaslanik Velike Britanije za Libiju Džonatan Pauel komentarisao je u januaru borbu protiv Islamske države, navodeći da u Libiji postoji izvestan broj oružanih grupa koje imaju kapacitet da se bore protiv džihadista.

- One, međutim, moraju da budu ujedinjene i da imaju zajednički cilj da bi nešto uradile - rekao je tada Pauel.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. februar 2016 | 10:47

    OVO JE STRASNO-AMERI I MALI AMERI SVUGDE INTERVENISU PO SVETU I POSTAVLJAJU NA VLAST MARIONETE .KAD CE OVOJ MAFIJI VISE NEKO STATI NA PUT -BOZE POMOZI NAM DA SE SRBIJA OSLOBODI OVIH KRVAVIH OKUPATORA I PLACENIK KRVNIKA!!!!!

  • Mirko

    29. februar 2016 | 09:38

    Nije tajno kad znate, eh koliko toga englezi i ameri rade tajno naravno samo u svoju korist a tudju zalost...slatko se nasmejem kad ih neko potprasi..

  • Čapajev

    29. februar 2016 | 08:57

    Gdje god se oni pojave tu je zlo.Tako su i u Srbiji 1941 zapalili rat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA