CEO GRAD OPLAKUJE NADU BOGIĆEVIĆ: Blačani palili sveće za pregaženu devojčicu (FOTO)

Devojčica će sutra u 13 sati biti sahranjena na blačkom groblju, a Opština Blace je proglasila Dan žalosti

  • 6

Na mestu gde je nastradala dvanaestogodišnja Nada Bogićević iz Blaca, koju je u subotu uveče autom udario pijani vozač, građani Blaca, rodbina, drugovi i drugarice okupili su se u nedelju uveče i ponedeljak ujutru i paljenjem sveća odali počast nastradaloj devojčici.

ČEKALI SU DA DOBIJU DETE 15 GODINA, A ONDA IM JE ČOVEK ZA VOLANOM UBIO ĆERKU! Jezivi detalji nesreće o kojoj priča Srbija

Kasnije u ponedeljak su učenici Osnovne škole “Stojan Novaković” u kojoj je Nada bila đak, stajali ispred zgrade policije i mirnim protestom iskazali svoju tugu i bol.

- Ovako nešto se u Blacu nikada nije desilo. U sred centra grada, na pešačkom prelazu, da strada dete je nečuveno. Ogorčeni smo i svako ko ima dete danas oseća tugu i bol porodice Bogićević. Blace je mirna sredina i nikada nismo imali sličan slučaj- kaže Blačanin koji je kao i ostali zapalio sveću na mestu gde je Nada udarena automobilom.

Nakon paljenja sveća na mestu nesreće i mirnog protesta ispred zgrade policije pročitano je i protestno pismo i pesma koju je rođaka posvetila devojčici.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Devojčica će sutra u 13 sati biti sahranjena na blačkom groblju, a Opština Blace je proglasila za taj dan Dan žalosti.

Nada Bogićević je nastradala u subotu oko 21 sat kada je sa drugaricom vraćajući se iz kafića na pešačkom prelazu počela da prelazi ulicu. Tada je “golfom” na nju naleteo Nikola B. (24) koji joj je komšija. Nakon što ju je udario svojim vozilom pobegao je sa lica mesta.

Ubrzo je identifikovan, a Nada je preminula na putu do niškog Kliničkog centra.

Nezvanično saznajemo da je Nikola B. imao 2,5 promila alkohola u krvi u trenutku nesreće. Njemu je određena mera policijskog zadržavanja do 48 sati i večeras biće predat Višem tužilaštvu u Prokuplju.

On se tereti za dva krivična dela, teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi za koja je zaprećena kazna zatvora do 12, odnosno 8 godina zatvora.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    29. februar 2016 | 15:11

    Kakvih 8 godina. I dozivotna je malo za tog monstruma. Ubiti ljudima dete. Neduzno stvorenje i pritom jos i pobeci sa lica mesta. Necuveno. Svaki dalji komentar je suvisan.

  • Sudija

    29. februar 2016 | 20:25

    TUGA i ZALOST!!! Zato dragi moji PESACI,POGLEDAJTE LEVO I DESNO KAD PRELAZITE ULICU,nemojte samo ko ovce da idete pravo i blenete u mobilni... ZBOG OVAKVIH BLESAVIH PIJANDURA... SACUVAJTE SOPSTVENI ZIVOT...

  • Millan

    29. februar 2016 | 18:28

    Nedaj Boze nikome a ti momak treba da ostaris u zatvoru!eh da je pravde!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA