STATUS OVE MAJKE JE POTRESAO SRBIJU: Drugarice hoće da joj izbace ćerku iz škole jer je bolesna (FOTO)

- Nisam se nikada svađala sa njima, nisam želela da sebi napravim još veće probleme. Iskreno se nadam da će sve prestati - rekla je njena majka Gala Savić

  • 38

Status majke Đorđije Aksentijević iz Subotice zapalio je društvene mreže kada se požalila da se protiv njene ćerke Gale Savić (11) koja boluje od retke kožne bolesti potpisuje peticija za izbacivanje iz škole! 

TINEJDŽER KOJI JE ZAPALIO SRBIJU: Ovo je ISTINA o teško bolesnom Nenadu i njegovoj poruci DRŽAVNOM VRHU! (VIDEO)

Njena ćerka je učenica petog razreda OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Subotici i mesecima je izložena vređanju jedne grupe devojčica iz škole samo zbog toga zato što je bolesna.

Reč je o buloznoj epidermolizi koja je retko oboljenje kože koje čini da se koža ljušti i da se stvaraju rane pri najmanjem dodiru, a deca koja boluju od nje poznata su kao deca leptiri.

- To su devojčice sa kojima Gala četiri godine nije imala problema. Sve je počelo pre šest meseci kada sam zatražila da se deca ne sele iz učionicu u učionicu na kabinetsku nastavu, jer je to za nju veliki problem zbog bolesti, kraće noge, zavoja.Tada počinju da je šikaniraju i odbacuju bez ijedne primedbe na njeno ponašanje - rekla je Đorđija Aksentijević za Blic.

Gala kaže da se već plaši da ide na nastavu.

- Mislila sam da će prestati, ali u drugom polugodištu je iznova počelo i postalo sve gore. Nisam se nikada svađala sa njima, nisam želela da sebi napravim još veće probleme. Iskreno se nadam da će sve prestati. Malo se plašim da idem u školu jer stalno gledaju svaki moj potez i čekaju da uradim nešto pogrešno - kaže Gala.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Status majke Đorđije Aksentijević prenosimo vam u celosti:

Foto: Facebook Foto: Facebook

"U petom razredu osnovne škole u Subotici, par učenica je organizovalo potpisivanje peticije kako bi iz razreda "izbacile" učenicu koja boluje od izuzetno teške, neizlečive bolesti. Nikakvih primedbi na nju, odnosno njeno ponašanje nisu imale, niti imaju, do činjenice da je bolesna.

Problem je dermatološki, fizički, te ne ometa bilo koga u razredu u praćenju nastave ili bilo čemu drugom.

Interesantno je navesti i da se škola "bavila" radom s odeljenjem u kojem je devojčica sa zdravstvenim problemom u "cilju razvijanja njihove empatije" upravo u vreme dok su pripreme za peticiju bile u jeku. Takodje, indikativno je i da postojanje ovih aktivnosti nije uočio niko od nastavnika, ostalih zaposlenih u školi, ili roditelja, već devojčica o kojoj je reč i njena majka, odnosno moja Gala i ja.

Nenad Mirkov, direktor škole, kaže za „Blic” da je zbog ovog problema sazvan vanredni roditeljski sastanak.

- Isti dan smo reagovali i zaustavili sve pošto smo imali dokaz o poruci. Na prepisku između dve devojčice ostali u grupi nisu reagovali. Razgovarali smo sa svima i devojčice su shvatile da su pogrešile - kaže Mirkov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sami

    1. mart 2016 | 00:43

    Nadam se da roditelji crvene zbog vaspitanja svoje dece, žao mi je što je i pored bolesti dete moralo da se muči i sa ovim problemom, majci svaka čast što je reagovala pa i kroz njihov primer nek se razvija svest kod druge dece

  • K

    1. mart 2016 | 00:29

    To nisu deca to su potomci nesoja.

  • brana

    1. mart 2016 | 00:40

    Mnoga deca na zalost vise nisu deca,nemaju deciju dobrocudnu dusu koju im je priroda i Bog podario vec su od malena pakosna i zlurada bez saosecanja i zelje da ucine dobro.Neverovatno lose nam se stvari desavaju sa drustvom,roditeljima i na kraju decom kao poslednjom karikom u tom uzasnom lancu.Plasim se da je za ljudski rod kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA