POSLEDNJI DANI OSAME BIN LADENA: Evo šta je napisao u pismima koja su objavljena

U pismima se nekoliko puta pojavljuju rečenice koje odaju strah od prisluškivanja i potencijalnih špijuna. Takva vrsta paranoje se javila nekoliko puta, što nam govori da je moguće da je Osama Bin Laden možda predosetio svoju smrt

  • 2

Četiri meseca pre nego što je ubijen, Osama Bin Laden uputio se kod zubara, koji je njegovoj ženi otkrio uređaj za praćanje u ustima. U pismu koje je nedavno obelodanjeno, a koje datira iz 2011. godine, bivši lider Al Kaide se pitao kako je moguće da njegova žena Kairah Saber ima takav čip u svojoj vilici.

OBJAVLJEN TESTAMENT OSAME BIN LADENA: Bio je milioner, a kada Amerikanci vide kome je ostavio novac - slediće se

- Oni lako mogu da umetnu taj mali čip ispod vaše kože. On je veličine zrna pšenice, ni ne osećate ga - napisao je Osama u pismu.

Inače, u pismima se nekoliko puta pojavljuju rečenice koje odaju strah od prisluškivanja i potencijalnih špijuna. Takva vrsta paranoje se javila nekoliko puta, što nam govori da je moguće da je Osama Bin Laden možda predosetio svoju smrt.

Takođe, postoji i pismo koje je zaplenjeno 2. maja 2011. godine, ali se ne zna kada je napisano. Ono počinje rečima: "Američkom narodu, mir će biti uz one koji slede ispravan put".

- Način da se promenite i oslobodite pritisaka lobista ne krije se u Demokratskoj i Republikanskoj partiji, već u velikoj revoluciji slobode... To ne uključuje samo napredak vaše ekonomske situacije i bezbednosti, već još važnije, pomaže u donošenju prave i racionalne odluke o spasu čovečanstva - pisao je Bin Laden.

Najzanimljiviji deo pisma nekadašnjeg lidera Al Kaide je onaj u kojem apeluje na Amerikance da čuvaju životnu sredinu i planetu.

- Čuvajte čovečanstvo od opasnih i štetnih gasova koji prete sudbini sveta - napisao je u jednom delu Bin Laden.

(Telegraf.rs / Izvor: vocativ.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ₩€¥£

    3. mart 2016 | 22:56

    On je vise voleo ameriku od svih predsednika americkih zajedno cak je i zivot dao za njih tuzno ali istinito

  • BALKANSKI SPIJUN

    3. mart 2016 | 22:23

    On apeluje na amerikance hahahah dajte nam jos malo bajki pred spavanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA