Policija traga za Stefanom, studentom-prevarantom!

Student Stefan Vlajković je na osnovu krivotvorenog dokumenta, prema kojem je dobio 25 desetki na Fizičkom fakultetu, "zaradio" stipendiju od 7.000 evra za školovanje na prestižnom švajcarskom institutu

  • 5

Za studentom Stefanom Vlajkovićem, koji je uspeo da prevari Fond za mlade talente, ali ne i švajcarske profesore, policija je započela potragu.

Stefan je na osnovu krivotvorenog dokumenta, prema kojem je dobio 25 desetki na Fizičkom fakultetu, "zaradio" stipendiju od 7.000 evra za školovanje na prestižnom švajcarskom institutu, ali tamo nikada nije položio prijemni.

Fizički fakultet tražio je proveru njegovog statusa na doktorskim studijama, i dobio iznenađujući odgovor.

- Stefan je samo polagao prijemni, ali nije prošao njihov test. Profesor Hans Jakob Vorner nas je obavestio da Stefan nikada nije pohađao doktorske studije ovog prestižnog univerziteta - kaže za "Novosti"  prodekan Fizičkog fakulteta prof. dr Ivan Dojčinović, koji je prevaru i otkrio.

Stefanova prevara, inače, teško da bi bila otkrivena, kako konstatuje Dojčinović, da se nije pojavio u medijima sa projektom "prvog srpskog satelita".

Fizički fakultet podneo je prijavu protiv Stefana Vlajkovića zbog krivotvorenja dokumenata, a beogradska policija raspisala je i potragu za njim.

Sumnja se da se ovaj mladić krije u Srbiji, ali i da je pokušao da pređe granicu.

(D. Z. /Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    12. maj 2012 | 15:01

    pa vidite da je mali zasluzio toliku stipendiju,cim je uspeo da zezne vas sve dekane,drzavu i ostale.....

  • molim?

    12. maj 2012 | 15:41

    u prvoj recenici vec dve lazi...Prva, nije 7000 evra nego nesto manje od 5500 (finarsirali su ove godine "i kurtu i murtu"), tako da je iznos bio manji. Drugo, on nije dobio te pare da studira tamo, on je PhD student i on prima platu od ETH, a ove pare mu dodju k'o dzeparac, cisto da ga obavezu da se vrati u Srbiju....Prestanite vise da izmisljate, i njegovo ime je stajalo na ETH web adressi...

  • Mile

    12. maj 2012 | 17:51

    Kao papagaji ste, preuzimate tekstove jedni od drugih i stampate ocrnjavanje i pljuvanje bez ikakvih dokaza! Policija ne treba da ga trazi, nego da ga nazove: https://www.rdb.ethz.ch/projects/project.php?type=&proj_id=26404&z_detailed=1 ali prvo nakon sto procita ovaj interesantan projekt. Posle neka klikne na ime i dobice adresu i br. tel.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA