OBRENOVČANI STRAHUJU da im kuće deveti put ne završe POD VODOM! (FOTO)

- Prosto je neverovatno da se svake godine suočavamo sa istim problemom i da nema rešenja, kao i da je jedino kod nas korito reke nebranjeno - žale se građani Obrenovca

  • 3

Nabujala reka Peštan od jutros preti da poplavi sela Poljane i Konatice kod Obrenovca u kojima živi više od 300 ljudi. Meštani strahuju da će im kuće i njive deveti put u poslednjih šest godina biti pod vodom, a nadležni u opštini Obrenovac doterali su bager na most koji spaja dva sela, kako bi očistili nanose sliva reke i sprečili veliku štetu.

(UŽIVO, IZ MINUTA U MINUT) VANREDNA SITUACIJA! Izlivaju se reke, POPLAVLJENI putevi i kuće širom Srbije (FOTO) (VIDEO)

- Ugroženo nam je oko 100 kuća i 6.000 hektara njiva, a većina nas živi od poljoprivrede. Prosto je neverovatno da se svake godine suočavamo sa istim problemom i da nema rešenja. Jedino je kod nas korito reke nebranjeno - žali se Milovan Dimitrijević iz Poljana, a prenosi Blic.

Foto: Tanjug/Miroslav Čučković Foto: Tanjug/Miroslav Čučković

U opštini Obrenovac ipak uveravaju da je situacija i dalje pod kontrolom.

UŽAS U PRIBOJU: Otvorila se zemlja i progutala automobile (FOTO)

- Pratimo konstantno nivo reke i čistimo njen sliv kako bi joj smanjili nivo. Raduje što miruju Tamnava, Trstenica, Barička reka, Kolubara i Sava pa ne postoji opasnost da će reka poplaviti kuće i njive - kaže Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strasno

    7. mart 2016 | 19:27

    Umesto beograda na vodi bolje je DA su napravili kejeve I uredili reke u celoj srbiji

  • Lili

    7. mart 2016 | 20:21

    Trebalo je obezbediti narodu drzava a ne ugostiti imigrante kojima je glavni cilj okupirati evroou i pretvoriti u islamsku. Najvaznije je pomoci srpskom narodu,pruziti im dobar hljeb ,mir i blagostanje!

  • Krsta

    9. mart 2016 | 10:38

    Ne čekaju se poplava ili nevreme, pa da se prave brane ili čiste reke......u pametnim državama to rade ranije ,da spreče da ne dođe ponovo, dok.kod nas ono" neće to ponovo "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA