POPLAVE PONOVO PRETE OBRENOVCU: Poplavljeno 10 kuća u blizini ove opštine!

- Reka se izlila kod okretnice autobusa. Ne može uopšte da se priđe mostu ni okretnici. Ovde je trenutno 10 kuća pod vodom - kaže Zoran Petrović meštanin sela Poljane

  • 1

Reka Peštan na opštini Obrenovac koja se izlila oko 20 časova poplavila je u selu Poljane 10 kuća, piše Blic.

(UŽIVO, IZ MINUTA U MINUT) POPLAVE ODNELE PRVI ŽIVOT: Reke se ne smiruju, vanredna situacija u 11 opština! (FOTO) (VIDEO)

Kako navode meštani ovog sela reka se širi sve više.

- Reka se izlila kod okretnice autobusa. Ne može uopšte da se priđe mostu ni okretnici. Ovde je trenutno 10 kuća pod vodom - kaže Zoran Petrović meštanin sela Poljane.

SVI SU U PRIPRAVNOSTI: Očekuje se porast reka u Zapadnoj Srbiji! (VIDEO)

Da se reka izlila, potvrdio je i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

- Reka stagnira poslednjih 10, 15 minuta. S obzirom da na opštini Obrenovac trenutno nema dodatnog priliva vode, mi smo ovu krizu rešili - rekao je Čučković oko 20 i 30 časova.

Nabujala reka Peštan od jutros preti da poplavi sela Poljane i Konatice kod Obrenovca u kojima živi više od 300 ljudi. Nadležni u opštini Obrenovac doterali su bager na most koji spaja dva sela, kako bi očistili nanose sliva reke i sprečili veliku štetu.

U opštini Obrenovac kažu de je situacija pod kontrolom

- Pratimo konstantno nivo reke i čistimo njen sliv kako bi joj smanjili nivo. Raduje što miruju Tamnava, Trstenica, Barička reka, Kolubara i Sava pa ne postoji opasnost da će reka poplaviti kuće i njive - rekao Čučković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N. S

    8. mart 2016 | 01:17

    E, moj Obrenovac, i Obrenovčani Niste još ni zaboravili muku od prošle vode. Tuga i žalost. Čovek samo infarkt da dobije kad vidi kako mu odlazi višegeneracijska muka. Šta reći. Samo da molite Boga, da vas mimoiđe, ali će neki novi jadnici imati svoj Obrenovac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA