SNABDEVALI SMO NACISTE I KORISTILI ROBOVE ZA RADNIKE: Skandalozno priznanje kompanije "BMW"!

Kompanija "BMW" je uputila izvinjenje "dubokog žaljenja" zbog uloge u korištenju radnika-robova radi snabdevanja Hitlerovog Trećeg rajha oružjem i aero-motorima

  • 25

Nemački proizvođač automobila "BMW" izvinio se zbog svoje ratne prošlosti, priznajući "sa dubokim žaljenjem" da je firma snabdevala naciste vozilima i da je koristila robovsku radnu snagu.

Nemački automobilski gigant iskoristio je 100 godina od osnivanja kompanije da se izvine zbog nacističke prošlosti.

Izvinjenje i saopštenje "dubokog žaljenja" zbog uloge u korištenju radnika-robova radi snabdijevanja Hitlerovog Trećeg rajha oružjem i aero-motorima kompanija je iznela zajedno s vizijom nove ere u razvoju automobilske industrije.

U saopštenju se ističe da se kompanija suočava sa "mračnim poglavljem svoje istorije" u gradu Minhenu, odakle nacisti, odnosno nacistička partija, vuku svoje korene, piše "Dejli mejl".

Kompanija je koristila prisilne radnike, osuđenike i logoraše za proizvodnju aero-motora.

U međuvremenu, hiljade ljudi okupilo se danas u Minhenu na svečanoj proslavi 100 godina od osnivanja "Bavarske fabrike motora".

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. mart 2016 | 00:48

    TO JE RADIO I OPEL,FOLKSVAGEN ,AUDI I PORSE-KORISTILI SU LOGORASE . JAPANSKI MITSUBISI JE ISTO BIO U VLASNISTVU JAPANSKIH NACISTA .U SVAKOM SLUCAJU BMW SE BAREM IZVINUO STO JE POHVALNO !!! VILI BRANT JE BIO JEDAN OD NAJVECIH POLITICARA PROSLOG VEKA BAS ZATO STO SE KLECECI IZVINUO U IME SVOG NARODA ZA UCINJENE ZLOCINE U 2SVETSKOM RATU !!!!TO MOGU SAMO VELIKI LJUDI!!

  • Jaca

    8. mart 2016 | 00:50

    Dobra reklama za"BMW"!!!

  • miki

    8. mart 2016 | 07:16

    Nista novo kod svabijana! I danas Bugari i Rumuni rade za 5-6 e- ,, malo radu malo kradu,, dok svabe imaju oko 10 e u proseku..eu je zato i stvorena da napravi robove od tzv. ,,nizih rasa,, Jednom ,,naci,,uvek naci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA