DEDI MIJAILU OTELI ŽIVOTNU UŠTEĐEVINU: Platio 2.790 evra LAŽNI BROŠ I FALŠ ZLATNIKE! (FOTO)

- Taj "stranac" mi je kazao da mu se žuri da ode po ženu pa mi je ponudio da mu ja dam koliko imam para za taj nakit, a da će ga onaj njegov poznanik otkupiti čim se vrati. Ne znam šta mi je bilo da ga poslušam - priča deda Mijailo

  • 39

Niški penzioner Mijaile Barjaktarović ostao je bez životne uštedjevine od 2.790 evra koju su mu na prevaru izmamila dva za sada neidentifikovana prevaranta. Oni su naivnom čoveku uvalili navodno skupoceni broš i zlatnike, za koje je Barjaktarović prekasno shvatio da su lažni.

Mijailo kaže da ne može da shvati kako su ga ova dvojica smotala i uzela mu sav novac koji je odvajao za crne dane. Vraćao sam se sa pijace kada me je presreo jedan čovek i zamolio me da posredujem u njegovom sporu sa nekim strancem čija je kola navodno udario. Kazao mi je da mu on traži dvesta evra za štetu ali da neće da primi dinare, jer sumnja da su oni još iz Titovog doba.

Pošao sam sa njim, on mi je usput kazao da je iz Loznice te da je u Nišu nekim poslom. Nedaleko od mesta gde smo se sreli ugledao sam čoveka tamne puti, visokog i elegantnog. On nam je kazao da mu se žuri, da mu je žena u bolnici pa je tom "Lozničaninu" ponudio na prodaju broš i dva navodna zlatnika kako bi platio troškove lečenja.

Rekao mu je da to košta osam hiljada evra, a kada je ovaj kazao da nema toliko para, pristao je na tri i po hiljade. Tada je "Lozničanin" kazao da mora do kuće da uzme novac kako bi platio nakit i štetu koju je izazvao, a ja sam ostao sa tim čovekom koji se predstavljao kao stranac iz neke od arapskih zemalja - opisuje Mijailo prevaru koja ga je skupo koštala.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Međutim, kako kaže navodni kupac nakita se nije vratio sa parama.

- Taj "stranac" mi je kazao da mu se žuri da ode po ženu pa mi je ponudio da mu ja dam koliko imam para za taj nakit, a da će ga onaj njegov poznanik otkupiti čim se vrati. Ne znam šta mi je bilo da ga poslušam. Dao sam mu sve pare koje sam imao u kući. Onda je i on otišao a ja sam čekao obojicu da se vrate. Međutim, nijednog više nisam video. Shvatio sam da sam prevaren i prijavio ih policiji - priča Mijailo.

Policija je potvrdila da je potraga za osobama koje su prevarile niškog penzionera u toku.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šumadinac 034

    8. mart 2016 | 21:10

    I šta sad. Deda nije nimalo naivan kada malo prostudiramo sliku. Halapljivost i neznanje ga je dovelo u takvu situaciju. U momentu kada je davao novac i uzimao zlatnike mislio je da su to budale i likovao kako je dobro prosao na tudjoj nesreći. Šta sad kuka, nije on lud, lud je onaj ko saoseća sa njim

  • Mmmm

    8. mart 2016 | 22:23

    Pa deda, znas li ti, da ne treba da pricas sa nepoznatima?

  • Semajlirane pufne

    8. mart 2016 | 21:27

    Uuu bre deda,pa baš toliko da nemaš mozga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA