"MORAVA NAM JE SVE ODNELA": Vapaj meštana naselja od 300 kuća koje je progutala podivljala reka!

Drugi put za nepune dve godine, Zapadna Morava poplavila je čitavo naselje Grdica od oko 300 kuća u Kraljevu

  • 2

Kraljevačko naselje Grdica ponovo je palo. Drugi put za nepune dve godine, Zapadna Morava poplavila je čitavo naselje od oko 300 kuća. Prema pisanju Blica, više od 400 ljudi je evakuisano, a čamci spasilačkih službi neprekidno kruže poplavljenim ulicama. Dovoze do obale one koji to žele, dok ostalima dopremaju neophodne potrepštine, hranu i vodu.

- Rekli su nam da je sve pod kontrolom. Nismo se nadali da ćemo ponovo biti poplavljeni, mada smo ovog puta bili malo spremniji. Ali, šta nam to vredi kada je voda ušla u kuću. Podovi i zidovi su ponovo stradali. Još se nismo oporavili od poplava 2014. godine, a nove su nas pogodile. Moj muž je sam sve radio na sanaciji, jer nemamo novca da platimo radnike. Strašno, šta nam se dešava – priča Zorica Stanković iz Grdice, koja nije uspela da izbegne poplavni talas iako je njena kuća poprilično udaljena od Morave.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ovo su NAJUGROŽENIJA MESTA U SRBIJI u kojima se očekuju NOVI OPASNI NALETI VODE!

Miloš Pajović, koji živi tik uz Moravu, i čija je kuća uvek prva na udaru, kaže da su ih svi uveravali da nema šanse da se ponove poplave iz 2014. godine.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Sve sam promenio. Stavio novi laminat, hidroizolaciju u zidovima. Ali, šta mi to sada vredi. Nemam više ni drva za grejanje. Morava mi je sve odnela, ušla ponovo u kuću. I ne znam šta i kako sve ponovo da saniramo – priča Miloš.

Zbog porasta Zapadne Morave, Ibra i ostalih rečica i potoka, u Kraljevu je uvedena vanrednu situaciju za zaštitu od elementarnih nepogoda, poplava, klizišta, odrona i erozije.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Zbog izlivanja reka bez nastave u Novom Pazaru!

Iz Štaba za vanredne situacije kažu da današnji topao dan sigurno može doprineti da se voda povuče, kao i da se nasipi i bedemi koji nisu popustili, dodatno ojačavaju. Pored Grdice, stradala su i ostala sela u priobalju Zapadne Morave, Adrani, Mrsać, Obrva, Lađevci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbenda

    10. mart 2016 | 14:07

    E setite se kako ste digli ruke od Kosova pa Bog vidi.

  • Brksss

    10. mart 2016 | 15:02

    Strasno tuzno ali realno ako se nastavi zatrpavati sve pred sobom dobicemo jos gore situacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA