(UŽIVO) DA LI JE DANAS DAN D ZA SRBIJU? Pogledajte kuda idu CRNI OBLACI i gde pada kiša!

- Očekujemo kišu od 20-30 mm, naročito u zapadnim delovima, na snazi je žuti meteoalarm, što je 30 mm za 24 sata. Ako pređemo 40 litara, to će biti narandžasti, a ako bude do 60, biće crveni meteoalarm - rekao je direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Jugoslav Nikolić

  • 29

Danas će u Srbiji biti oblačno sa kišom, u višim planinskim predelima sa snegom. U većini krajeva za 24 sata očekuje se količina padavina od 20 do 30 mm po kvadratnom metru, na zapadu i jugozapadu lokalno i više.

RUSIJA SPREMNA DA POMOGNE SRBIJI U BORBI PROTIV POPLAVA! Moskva čeka poziv Beograda, pa da šalje njene specijalce

Kretanje oblaka iz minuta u minut možete pratiti OVDE.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić rekao je RTS-u da kiša najjače pada na istoku i jugoistoku, sa 10-20 mm po kvadratnom metru.

- Očekujemo kišu od 20-30 mm, naročito u zapadnim delovima, na snazi je žuti meteoalarm, što je 30 mm za 24 sata. Ako pređemo 40 litara, to će biti narandžasti, a ako bude do 60, biće crveni meteoalarm - rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, najnovija situacija je takva da je na Velikoj Moravi vrh talasa.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Sutra ćemo imati odziv današnjih padavina, i to na Mlavi, Peku i Timoku gde će vodostaji biti u porastu, kao i na Drini, Limu, Jadru, Kolubari, kao i Savi. Visok vodostaj će se zadržati za duži period - rekao je Nikolić.

Kako je Tanjugu izjavio načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, situacija nije promenjena od juče, jer je noćas padala kiša uglavnom slabijeg inteziteta.

- Ono što se najavljivalo od RHMZ, od kolega iz Brisela i ruske strane je da danas počinju jače padavine i da će se intezivirati do 21 sat večeras. Od pre 48 sati je stanje potpune pripravnosti. Svi naši timovi, timovi vojske i policije, su u povećanom stepenu pripravnosti i situacija se prati iz sata u sati - objasnio je Marić.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

On je dodao da operativni štab Vlade Srbije zaseda već 48 sati i da permanentno prati i prikuplja podatke sa terena.

- Na osnovu toga će se donositi odluke o reagovanju - rekao je Marić koji je podsetio da je do sada evakuisana 171 osoba i da je ugroženo 710 objekata.

Prema dugoročnoj prognozi, u petak će biti oblačno sa kišom, na planinama sa snegom, uz slabljenje intenziteta padavina, a u toku noći na subotu prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre na jugu i jugoistoku.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

U subotu će biti malo i umereno oblačno, samo još ujutro na severu oblačno, ponegde sa kišom. U nedelju novo naoblacenje sa kišom, na planinama sa snegom, najpre na jugu i jugoistoku.

Zatim do kraja perioda promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Temperatura će biti u granicama prosečnih vrednosti za drugu dekadu marta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran Prijedor

    10. mart 2016 | 10:46

    samo je ljudski nemar u pitanju! Da se razmislja unaprijed nikad ne bi doslo do ovakvih situacija. Gospodo iz vrha drzave imali ste priliku dve godine da rijesite situaciju. Vise nemate izgovora, prihvatite krivicu...

  • BigFoot

    10. mart 2016 | 10:14

    Očekujemo 20-30, ako bude 40, ako bude 60??? Vi to gatate ili prognozirate, gosn. direktore?

  • irena

    10. mart 2016 | 11:32

    ljudi bacajte djubre gde treba a ne u reke pa do ovoga nece dolaziti.Pune su nam reke otpada koja pravi cepove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA