O OVIM TESTOVIMA ZA GENIJALCE SVI PRIČAJU: Od 11.000 srpskih osnovaca, samo 1 prošao na takmičenju iz biologije!

Testovi sa opštinskog takmičenja nisu formalno poništeni, da ne bismo radili na štetu dece, ali će Komitet obrazovanja Srpskog biološkog društva (SBD) svakako u narednim danima uraditi jednu sveobuhvatnu analizu, rekao je dekan Biološkog fakulteta Željko Tomanović

  • 2

Od ukupno 11.333 učenika osnovne škole koji su 6. marta učestvovali na opštinskom takmičenju iz biologije, samo 44 osnovaca, odnosno tek 0,4 odsto njih dobilo je prelazne bodove, a samo jedan učenik je uspeo da se plasira na republičko takmičenje!

SKANDAL NA TAKMIČENJU IZ BIOLOGIJE U NOVOM SADU: Osnovcima podeljen pokvareni kroasan za užinu! (FOTO)

Ovo je saopštio Aktiv nastavnika biologije Beograda, čiji je upravni odbor zasedao u utorak u beogradskoj OŠ "Drinka Pavlović" i tom prilikom doneo odluku da se takmičenje ne uzme u obzir jer su zadaci bili ekstremno teški i nisu odgovarali uzrastu osnovaca.

- Testovi sa opštinskog takmičenja nisu formalno poništeni, da ne bismo radili na štetu dece, ali će Komitet obrazovanja Srpskog biološkog društva (SBD) svakako u narednim danima uraditi jednu sveobuhvatnu analizu - rekao je za Telegraf profesor dr Željko Tomanović, dekan Biološkog fakulteta i član UO SBD.

Foto: Tanjug / FILIP KRAINČANIĆ Foto: Tanjug / FILIP KRAINČANIĆ

Kako saznajemo, nastavnici su revoltirani zbog ovakvog propusta, pogotovo jer je bodovanje ovih testova od izuzetnog značaja za male maturante prilikom upisa u srednje škole.

Posebno su ogorčeni na sastavljača testova, profesorku metodike Biološkog fakulteta Jelenu Stanisavljević i profesora biologije iz Valjeva, Dragana Đurića, a svoje nezadovoljstvo su demonstrirali odlukom da imenovani profesori u buduće neće birati pitanja za naredne nivoe takmičenja, ali neće ni učestvovati u radu komisije koja će realizovati ostala takmičenja iz biologije za osnovne škole.

Na vanrednoj sednici Srpskog biološkog društva juče je odlučeno da svi učesnici opštinskog takmičenja iz biologije dobiju direktan plasman na okružna takmičenja, kao i diplomu za stečena znanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sramota me...

    10. mart 2016 | 15:12

    Sram vas bilo deco, nista ne ucite, gradivo je toliko lepo, nastavnici motivisani za rad, ministar vam natovario samo 100kg knjiga, testove pravili "doktori nauka" sa nekog od privatnih hakulteta, a Vi -tako... E, deco, deco....!

  • sasa

    10. mart 2016 | 14:26

    Kladio bih se da je polozio ovaj djecak u kariranoj kosulji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA