SAVA NASTAVLJA DA BUJA: A evo i šta će se narednih dana dešavati sa vodostajima reka u Srbiji!

Do utorka će Sava dostići nivo od 551 centimetar, što je metar i po više od rizičnog nivoa, budući da je njena granica redovne odbrane 400 centimetra

  • 0

Ne samo da vodostaj Save u Šapcu, sa 514 centimetara, prevazilazi granicu vanredne odbrane, već ima i tendenciju rasta i naredna četiri dana.

REKE OPET DIVLJAJU U SRBIJI: Preti li nam novi Obrenovac?

Do utorka će Sava dostići nivo od 551 centimetar, što je metar i po više od rizičnog nivoa, budući da je njena granica redovne odbrane 400 centimetra.

U Beogradu i Savi ona je takođe probila granicu redovne odbrane, ali će u narednim danima reka malo manje nadolaziti, nego što je to slučaj u Šapcu.

Za razliku od vodostaja Save, koji su u domenu visokih, na Dunavu, do Novog Sada, oni su u domenu srednje visokih, ali su nizvodno takođe u domenu visokih.

Foto: hidmet.gov.rs Foto: hidmet.gov.rs

Dunav je u Zemunu i Pančevu takođe iznad granice redovne odbrane, sa svojih 562, odnosno 557 centimetara, ali će u ovim gradovima vodostaj opadati sve do utorka, kada će iznositi 545, tj. 540 centimetara.

PRETE NAM ŽUTICA I CREVNE ZARAZE: Evo koje nam bolesti sve donose poplave!

U Novom Sadu, nivo Dunava je 431 centimetar, što je ispod granice redove odbrane, koja iznosi 45o centimetara.

Ovaj nivo, u Titelu je prešla  Tisa, čiji je vodostaj 528 centimetara, a granica redovne obrane 500. On je trenutno u stagnaciji, a ovaj trend zadržaće i u narednim danima.

Foto: hidmet.gov.rs Foto: hidmet.gov.rs

Proglašena vanredna situacija u Srbiji zbog poplava!

Vodostaj Velike Morave je u opadanju, sa tendencijom porasta naredna tri dana: u Bagrdanu, njen nivo je trenutno 470 centimetara, ali će do nedelje porasti do 530, i time probiti nivo redovne odbrane za 30 centimetara.

Vodostaj na Velikoj Moravi je u domenu srednje visokih vrednosti za mart.

Kretanje oblaka možete gledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA