Otete devojčice preživele dve nedelje u šumi, tri dana bez vode i hrane (VIDEO)

Adam Mejs iz Tenesija u Misisipiju oteo je Aleksandriju i Kilijan Bejn, nakon što je ubio njihovu majku i sestru. Motiv je najverovatnije to što je Mejs bio siguran u to da je otac devojčica

  • 0

Aleksandrija (12) i Kilijan (8) Bejn iz Tenesija u Misisipiju, koje je pre dve nedelje oteo porodični prijatelj Adam Mejs (35), poslednja tri dana nisu ništa jele ni pile. Mejs je najpre ubio njihovu sestru i majku, a potom je oteo devojčice, koje je 11 dana držao u šumi, nakon čega je izvršio samoubistvo. Mejsovi motivi za ubistva i otmicu nisu poznati, ali se sumnja da je on bio siguran da je otac ove dve devojčice.

Devojčice su pronađene u petak žive i zdrave, nakon dvonedeljne potrage. Policajcima koji su ih pronašli one su ispričale da tokom tri poslednja dana nisu ništa jele ni pile, ali pregledom je ustanovljeno da su potpuno zdrave i nepovređene, mada veoma uplašene i umorne.

Tetka njihove pokojne majke Džo An Bejn Beverli Gudman kaže da joj je laknulo što su se devojčice vratile kući, ali da ipak žali zbog smrti Džo An i njene ćerke Adrijen (14).

- Mislila sam da će ih policija naći mrtve, i devojke i Mejsa, tako da mi je mnogo drago što su devojke kod kuće, jer je izgledalo da više nisu žive - kaže Beverli.

Adam Mejs, porodični prijatelj Bejnovih, ubio je Džo An (31) i Adrijen (14)  Bejn 27. aprila, kada je i oteo dve devojčice. Za saučesništvo u ovim ubistvima optužena je i njegova supruga Tereza Mejs. Ona je policiji ispričala da je videla kako njen suprug ubija Džo An i njenu najstariju ćerku, a zatim njihova tela i dve preživele devojčice odvozi na obale reke Misisipi.

Majs se sa otetim devojčicama krio u šumi, nedaleko od svog doma u Misisipiju, na području na kojem ima dosta lovačkih koliba i sličnih objekata, koje je po svoj prilici koristio kao skrovište. U trenutnku kada ih je policija uočila, Mejs i obe devojčice ležali su licem nadole, oko 100 m iza jedne crkve u Memfisu. Kada mu je naređeno da ustane sa podignutim rukama, otmičar je klekao, potegao pištolj i opalio metak sebi u glavu.

Nakon toga, ustale su i obe devojčice, prema policijskoj proceni "realtivno mirne i sa velikim olakšanjem", a starija je rekla mlađoj: "Sad možemo da idemo kući".

Policija još nije saopštila motiv ovog ubistva i otmice devojčica. Ipak, nezvanično, tašta Adama Mejsa tvrdi da je on ubio Džo An i Adrijen da bi mogao da kidnapuje mlađu decu, jer je verovao da su njih dve njegove ćerke. Poznato je i da je protiv Mejsa vođena istraga zbog optužbi za pedofiliju, ali da na kraju nije osuđen. Nijedna od ovih pretpostavki zasad nije zvanično potvrđena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA