HAOS U BUDVI: Troje Srba teško povređeno

Tokom trajanja "Medicinijade" i "Građevinijade" jedan momak pao sa terase, drugi skočio sa doka u plićak, a treći na stene. Nisu u životnoj opasnosti, ali dvojica ne osećaju noge

  • 0

Trojica srpskih studenata Nikola Zdilar (19), Stefan Golubović (24) i Admir Zahitović (22) teško su povređena u Budvi za samo tri dana. Ovi momci su bili na jednom od dva studentska putovanja, "Medicinijadi" ili "Građevinijadi". Sva trojica imaju teške povrede i lekari se ne usuđuju da daju bilo kakve prognoze o njihovom stanju i posledicama koje će ostati. Crnogorski mediji pišu da su sva tri studenta bila u pripitom stanju.

 

Tradicionalna takmičarsko-zabavna studentska manifestacija, koja se završava danas, počela je u sredu, 9. maja. Istog dana, kako prenos dnevni list "Press", Nikola Zdilar, student druge godine Građevinskog fakulteta u Beogradu, pao je sa terase hotela "Park" na Slovenskoj plaži. Zatim je u noći između četvrtka i petka Stefan Golubović iz Donjeg Milanovca, kada je skočio u plićak po loptu, glavom udario u tvrdo morsko dno i zadobio tešku povredu pršljenova. U petak se i Admir Zahitović iz Tutina teško povredio kada je udario glavom u stene.

 

O Zdilaru brinu lekari bolnice u Risnu, Zahitović je u Kliničkom centru u Podgorici, dok je Golubović iz KC Podgorica hitno prebačen u Beograd, u Ortopedsku kliniku Banjica. "Press" prenosi da su sva trojica van životne opasnosti, ali sa izuzetno ozbiljnim i komplikovanim povredama zbog kojih su bilo kakve prognoze nemoguće, a posebno Golubović i Zahitović, s obzirom na to da obojica još ne osećaju noge.

 

Zdravstveno stanje Nikole Zdilara iz Beograda zasad je stabilno, ali se on još nalazi u stanju šoka. Njegova majka Sonja kaže da su joj lekari prvo saopštili da njen sin neće preživeti.

 

- Posle drugog skenera glave, ipak su videli da daje znake života. Sad kažu da je stabilno, ali još je u šoku. Prve informacije su bile baš obeshrabrujuće. Takođe, bombardovana sam svakakvim informacijama, da je bio drogiran, pijan. On je sportista. Plivao je. U utorak je imao kolokvijum koji je spremao cele prethodne noći, a zatim je krenuo na put koji ga je dodatno umorio - ispričala je Sonja Zdilar.

 

Admir Zahitović je na Slovenskoj plaži skočio sa doka u vodu i udario glavom u stene u plićaku. On se navodno igrao loptom, koja mu je u jednom momentu pala u vodu, zbog čega je skočio sa visine od svega pola metra. Kada su ga izvukli, nije osećao donji deo tela. Njegova majka Medina rekla je juče da je stanje i dalje nepromenjeno.

 

- Ima slomljen pršljen kod vrata. Noge još ne oseća - kratko je navela Medina Zahitović.

 

Ona je dodala da njen sin nije student, već da je u Budvu otišao sa drugovima koji studiraju. Ipak, Medina se nada da će njenom sinu pomoći to što je sportista, fudbaler FK "Tutin".

 

Stefan Golubović iz Donjeg Milanovca, student defektologije, isprva je zbrinut u bolnici u Risnu, a zatim je upućen u KC Podgorica, odakle je transportovan u Ortopedsku kliniku Banjica u Beogradu. On se, nezvanično, nalazi u stanju spinalnog šoka. Lekari kažu da, ukoliko izađe iz tog šoka, nema bojazni od paralize.

 

(M. S. / Press / Foto: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA