SVE JE NA PRODAJU: Top 14 najbizarnijih stvari ponuđenih na Ibeju (VIDEO)

Sopstveno dete, bokserice Majkl Džeksona, čitav grad ali i "život više ne želite" samo su neke od bizarnih stvari koje su ponuđene na aukcijskom sajtu Ibej

  • 3

Na svetski poznatom aukcijskom sajtu Ibej, zabeleženo je mnoštvo bizarnih ponuda koje su se često prodavale i za nekoliko miliona dolara. Telegraf.rs vam predstavlja top listu od 15 najbizarnijih, među kojima su iskorišćena maramica Skarlet Johanson, bokserice Majkl Džeksona, izmet nosoroga, čelo, pa čak i smisao života.

1. Duša: Muzičar Dante Knoks ponudio je svoju dušu na Ibeju, ali ona nikada nije zaista “prodata” jer je muzičar ponudu uklonio nekoliko minuta nakon postavljanja.

2. Bokserice Majkl Džeksona: Donji veš Majkl Džeksona marke "Kelvin Klajn" prodat je za fantastičnih million dolara. Takođe, ono što je vešu diglo cenu jeste činjenica da su te iste bokserice bile dokaz 2003. godine, kada su Džeksona optužili za pedofiliju.

3. Beba: Jedna od najbizarnijih ponuda ponuđenih na Ibeju je dete! Naime, jedan bračni par ponudio je svoje dete na Ibeju  za evro. Poenta je bila šala, hteli su da vide kako će šala proći, ali socijalni radnici nisu to tako shvatili. Samo nekoliko dana kasnije, pokrenut je postupak za oduzimanje deteta.

4. Kornifleks u obliku države Ilinois: Dve sestre ostale su zatečene kada su na Ibeju ugledale cenu kornifleks u obliku države Ilinois koji su one postavile. Za samo 3 dana, cena im je iznosila 1000 dolara.

5. Gradić u Teksasu: Grad u Teksasu, prodat je na Ibeju zajedno sa gradonačelnikom Votsonom. Gradić je reklamiran kao kulturna i istorijska baština sa mnoštvom spomenika koji svedoče o istoriji grada. Takođe, ono što je gradu diglo cenu na Ibeju je “vrt piva”.

6. Haj tek toaleti: Ove neobične taolete Sijetl je ponudio za fantastičnih 5 miliona dolara. Mesec dana kasnije, otkriveno je da su se u tim taoletima skupljali narkomani, pa im je cena pala.

7. Glasovi studenata: Univerzitet u Minesoti pokušao je na Ibeju da kupi glasove studenata na predsedničkim izborima. Ova ideja i ponuda je ubrzo propala, jer je Univerzitet bio optužen za podmićivanje i nezakonito sprovođenje glasanja.

8. Osveta za prevaru: Prevarena žena, postavila je sliku muževljeve ljubavnice na Ibeju. Kako bi se osvetila, ljubavnicu je “ponudila” za pet dolara. Takođe, na Ibeju je postavila i kondom koji je našla u krevetu u kojem je zatekla muža.

9. Izmet nosoroga : Rino, organizacija koja se bavi zaštitom životinja, tačnije nosoroga, došla je na veoma zanimljivu ideju. Naime, na Ibeju su postavili izmet nosoroga, koji su pokušali da prodaju kako bi sakupili dodatna sredstva za zaštitu životinja.

10. Prodao život: Ijanu Ušeru dosadio je njegov život, pa je odlučio da ga proda na Ibeju. Svoj auto, kuću i sve što je do tada stekao prodao je na aukcijskom sajtu za pola miliona dolara.

11. Ponudio čelo: Amerikanac, ponudio je svoje čelo na Ibeju! Naime, Andres Fišer (20) ponudio je svoje čelo kao mesto za reklamu. Za samo jedan mesec, njegova zarada je iznosila 37.560 dolara.

12. Kupite smisao života: Majkl Sorou postavio je zanimljivu ponudu na Ibeju, a ona je glasila:"Otkrijte smisao života!". Tačan uvid u sadržinu same ponude imali su samo oni koji su je kupili, a prema aukcijskom sajtu, smisao života0 je prodat za 13.000 dolara.

13. Iskorišćena papirna maramica: Maramica Skarlet Johanson prodata je na Ibeju u humanitarne svrhe. Naime, maramica, kojom je glumica obrisala nos, prodata je za 5.300 dolara.

14. Duh u boci: Jedna od bizarnijih ponuda je duh kojeg je ponudila osoba koja je uz pomoć detektora metala pronašla metalnu bocu. Prema tvrdnji te osobe, u boci se nalazi duh, a ponuda je dostigla iznos od 100 dolara.

Pogledajte video na kojem su svetski mediji izdvojili deset najbizarnijih prodaja na svetskom aukcijskom sajtu.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    16. maj 2012 | 20:27

    Mnogo ste bre glupi pola cena ste omasili on je prodao zivot za 300.000 dolara ne 37. A duh u boci 100 Miliona dolara ne 100 dolara..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA