NAŠI STUDENTI NA DIVAN NAČIN PRUŽILI PODRŠKU BRISELU I UJEDINILI REGION: I vi možete da budete deo njihovog projekta!

Aplikaciju je danas otvorio veliki broj korisnika (preko 50.000) nakon što su uticajni svetski mediji preneli detaljno uputstvo kako se ona koristi

  • 16
Teroristički napad u Briselu Foto: Tanjug/AP/Ralph Usbeck

Neposredno nakon nezapamćenog terorističkog napada na Brisel, svet je, u znak solidarnosti pokrenuo svojevrsnu kampanju na društvenim mrežama.

(UŽIVO) TERORISTIČKI NAPAD U BRISELU: Ekstremisti za bombe zakačili eksere kako bi UBILI što više ljudi (FOTO) (LIVESTREAM)

Ipak, malo je poznato da su aplikaciju koja omogućava da svoju profilnu sliku na Fejsbuku provučete kroz filter koji će je obojiti u boje belgijske zastave osmislili upravo srpski studenti.

Grupa studenata informatike, Zoran iz Beograda, Denis iz Zagreba i Suad iz Sarajeva, udruženim snagama napravili su aplikaciju koja omogućava da prekrijete profilnu sliku zastavom Belgije.

- Denisa i Suada sam upoznao kada sam bio na letnjoj praksi i odmah nakon toga počeli smo da sarađujemo. Cilj nam je da promenimo svet na bolje - rekao je Zoran.

Aplikaciju je danas otvorio veliki broj korisnika (preko 50.000) nakon što su uticajni svetski mediji preneli detaljno uputstvo kako se ona koristi.

Aplikaciju na srpskom jeziku možete preuzeti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Утеривач

    22. mart 2016 | 21:57

    А јел` би ми могли мало да умукнемо и не петљамо се тамо где нам није место? Аман бре Срби зр имамо мало својих невоља?

  • Major Gašpar

    22. mart 2016 | 22:37

    Kakav nezapamćen teroristički napad, pa kakav je onda bio napad NATO ZLIKOVACA na Republiku Srpsku i Srbiju, a ovi nek se ujedinjuju i sa samim đavolom...

  • Major Gašpar

    22. mart 2016 | 22:39

    A ovi što se ujedinjuju sa "regionom i Briselom", neka znaju, da nas ti isti, očima ne mogu vidjeti, pustite demagogiju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA