U Hrvatskoj DAN ŽALOSTI zbog terorističkih napada u Briselu

Počast žrtvama terorističkih napada u Briselu odao je Grad Zagreb čije su fontane, u Ulici hrvatske bratske zajednice, od sinoć osvetljene bojama belgijske zastave

  • 26

Hrvatska danas danom žalosti odaje poštu žrtvama terorističkih napada u Briselu u kojima je u utorak poginulo više od 30 ljudi, a 270 ranjeno.

SIMBOL SARAJEVA U BOJAMA TURSKE I BELGIJSKE ZASTAVE: Prestonica BiH odala počast žrtvama terorizma (FOTO)

Dan žalosti označava se obaveznim isticanjem državne zastave na pola koplja na svim zgradama u kojima su smeštena tela državne vlasti i jedinice lokalne i područne samouprave i na zgradama u kojima su poslovni prostori.

Ne održavaju se zabavne priredbe, a danu žalosti biće prilagodjeni i televizijski i radijski programi, prenosi agencija Hina.

Počast žrtvama terorističkih napada u Briselu odao je Grad Zagreb čije su fontane, u Ulici hrvatske bratske zajednice, od sinoć osvetljene bojama belgijske zastave.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Odluku o proglašavanju dana žalosti donela je vlada na jučerašnjoj sednici, a ministar spoljnih poslova Miro Kovač kazao je da je teroristički napad na glavni grad Belgije bio i "napad na Evropsku uniju, srce Evrope, znači i na nas".

Odgovornost za terorističke napade u Briselu preuzela je Islamska država.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • reggica

    24. mart 2016 | 21:45

    Brisel - Gl.Grad EU Hrvatska - članica EU Pa normalno da će biti dan žalosti, teroristički napad na glavni grad.

  • lols

    24. mart 2016 | 13:31

    haha teska smejurija su ovi Hrvati

  • miško

    24. mart 2016 | 14:44

    paaa, prošle godine su pomogli i Srbiji kad je bila poplava, slali su kanadere u Srpsku, posudili jedan kanader na mesec dana u grčku.... možda ipak nisu tako loši momci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA