JEDAN KLIK MIŠEM I DOBIJEŠ PRASE: Sajt za prodaju domaćih životinja postao HIT U SRBIJI

Postavljanje oglasa ništa ne košta, dovoljno je da se prodavac registruje na sajtu, unese šifru i da se uloguje kako bi postavio oglas

  • 0

Odavno je već moguće kupiti sve što poželiš preko Interneta, ali nikad niko nije ni slutio da će moći da kupi prasiće na klik. Za ovakvom trgovinom vlada prava pomama i tome u prilog govori i podatak da radi kupovine ili prodaje domaćih životinja sajt Farmia mesečno poseti 180.000 ljudi, a ima još drugih preko kojih je moguće kupiti goveda, svinje, ovce, koze, konje, magarce, kokoške, ali i prepelice, činčile i zečeve. Samo prošle godine preko Farmie je prodato 45.ooo grla.

Ko su ljudi koji se odlučuju na kupovinu na neviđeno?

Miloš Milić, suosnivač sajta za trgovinu domaćim životinjama Farmia.rs kaže da im se najviše obraćaju farmeri, klanice i trgovci.

- To su oni koji žele da kupe životinje iz dva razloga. Jedni prosto žele stoku radi proizvodnje mesa, mleka i jaja, bilo da su to klanice ili obično građanstvo koje kupuje životinju radi klanja. Drugi, uglavnom farme, žele da gaje životinje koje imaju dobru genetiku, pa kupuju, recimo, krave koje daju dosta mleka - priča Milić.

U Srbiji više od 1,2 milliona građana kupuje online!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Postavljanje oglasa ništa ne košta, dovoljno je da se prodavac registruje na sajtu, unese šifru i da se uloguju da bi postavio oglas. Uz oglas je obavezna cena i slika, kao i opis i detalji ponude.

Ove proizvode su Srbi najviše kupovali na internetu u 2015. godini (FOTO)

- Nakon što je oglas na marketu, odnosno objavljen, ponude prosleđujemo potencijalnim kupcima, koji takođe treba da budu registrovani i ulogovani. Kupci mogu da pogledaju šta im mi šaljemo, a mogu i sami da kontaktiraju prodavca telefonom ili preko naloga - objašnjava Milić.

Foto: Reedit/bdreamweaver Foto: Reedit/bdreamweaver

Milić je istakao da preko Internet platforme poljoprivrednici ne moraju da izlaze na stočnu pijacu ili da prodaju stoku lokalnim nakupcima, a kupci mogu da pronađu najpovoljniju ponudu.

- Mnogo seljana nije imalo pravo informaciju koliko košta koja životinja, pa je bilo problema oko formiranja cene. Kod nas mogu da se informišu koliko koja rasa košta, a mnogi nisu znali ni koju rasu prodaju pre nego što su nas kontaktirali. Sada sve što im treba mogu da pronađu na sajtu, kao i sve o uzgoju i genetici - dodaje jedan od dvojice osnivača.

Korist od online kupovine je višestruka, smatraju kupci.

- Sada bukvalno mogu da ukucam da tražim, na primer, tele određene težine i određenih karakteristika, do te i te cene, ne dalje od 50 kilometara od mog mesta stanovanja i da nađem šta mi treba. Time dodatno štedim vreme i gorivo - priča za "Telegraf" Miloš Jovanović iz Ljubovije.

Mnogima za sada u postavljanju oglasa pomažu unuci koji se razumeju u savremene tehnologije, ali je izvesno da će u skorijoj budućnosti i oni najstariji naučiti da koriste kompjuter i Internet i sami pretražuju šta im treba.

(Slađana Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA