NOVINAR BOMBAŠ? Čovek sa šeširom, mogući napadač aerodroma u Briselu! (FOTO)

Lokalna policija je Fejsala Šefua više puta hapsila u parku Maksimilijan, ispred Kancelarije za strance, dok je pokušavao za radikalni islam da vrbuje tražioce azila i osobe bez dokumenata

  • 2

Belgijsko federalno tužilaštvo saopštilo je danas da je optužilo nezavisnog novinara Fejsala Šefua, za učešće u terorističkoj grupi, terorističko ubijanje i pokušaj terorističkog ubijanja, preneo je Rojters. 

Šefua je belgijska policija uhapsila u okviru istrage o napadima u Briselu i Parizu, pod sumnjom da bi mogao da bude jedan od učesnika bombaških napada na briselskom aerodromu a koji do sad nije identifikovan.

OVO SU EVROPSKI GRADOVI SA NAJVIŠE MUSLIMANA: Brisel je u vrhu, iznenadiće vas ko je na prvom mestu (FOTO)

Briselski novinar je poznat po tome što je na video-klipovima koje je obavljivao na internetu osuđivao to što su osobe koje su pritvorene zbog ilegalnog boravka u Belgiji dobijale večernji obrok pre prekida posta za vreme Ramazana, navodi "Libr Belžik".

ZAŠTO JE BRISEL NAJGORI GRAD ZA ŽIVOT U EVROPI?! Terorizam, mržnja, štrajkovi, smrad, ulice opasnije od Prištine (FOTO) (VIDEO)

Lokalna policija ga je više puta hapsila u parku Maksimilijan, ispred Kancelarije za strance, dok je pokušavao da za radikalni islam vrbuje tražioce azila i osobe bez dokumenata.

Printskrin: Youtube/Les Opprimés. Printskrin: Youtube/Les Opprimés.

Istražitelji se sada pitaju kakva je uloga tog čoveka, koji nije želeo da sarađuje tokom ispitivanja, kada je u četvrtak priveden posle napada izvedenih u Briselu u utorak.

VELIKA OPERACIJA POLICIJE U BRISELU: Ranjen i uhapšen terorista na autobuskoj stanici, imao eksploziv kod sebe! (FOTO) (VIDEO)

Pretpostavka je da bi Šefu mogao biti misteriozni muškarac sa šeširom, koji je bio u društvu dvojice bombaša samoubica koje je nadzorna kamera snimila na briselskom aerodromu pre eksplozija koje su izveli, navodi belgijski list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hiljadu dinara

    26. mart 2016 | 11:48

    Ova evropa je toliko neorganizovana i slaba u svakom pogledu,belgijska policija čista nula,a ni druge nosu daleko od toga, da ih nekoliko terorista za....ava, pošaljite naše zandare tamo da vide šta je lomljenje kičme,propevali bi i pin sa bankomata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA