Evo koji su SVE neradni dani za predstojeći Uskrs i 1. maj!

Neradni dani su od 29. aprila do 3. maja jer se ove godine Vaskrs i Praznik rada poklapaju

  • 8

Iako važimo za narod koji stalno nešto slavi i praznuje, mi zapravo imamo najmanje neradnih dana u godini, manje od većeg dela Evrope.

IMAĆEMO MINI ODMOR: Zbog Dana državnosti NERADNI dani 15. i 16. februar!

Bliži se Uskrs, najveći hrišćanski praznik, koji ove godine pada u nedelju, 1. maja, kada se slavi Praznik rada. U Srbiji postoji pravilo da, ako praznik padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana, ali se ovo pravilo ne primenjuje na verske praznike.

NARODNI OBIČAJI NA VELIKI ČETVRTAK: Evo šta danas valja da se radi!

Foto: Wikimedia/Тснена Foto: Wikimedia/Тснена

- Ove godine se ne radi na Veliki petak pred Uskrs, i ponedeljak, kada je prvi dan Uskrsa. Što se tiče Praznika rada, koji pada u nedelju, ove godine kada i Vaskrs, ne radi se od 1. do 3. maja - kaže za "Telegraf" Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.

MISLITE DA POSTITE? Evo dokaza da možda činite VELIKI GREH, a da toga niste ni svesni!

Prema njenim rečima, ovo nije malo radnih dana, iako ih imamo manje od ostalih zemalja, št u regionu, što u Evropi.

- Mislim da u Srbiji svi moraju da rade više, tri, četiri dana za Uskrs i Prvi maj nije malo, može da se ode na mini odmor, da se zaista malo predahne od posla, tako da nije zanemarljiv odmor - kaže Savić, i napominje da Srbi ipak nisu neradan narod.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ako jedan od dana kada se praznuje državni praznik Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

- S obzirom da 1. i 2. maj ove godine padaju u nedelju i ponedeljak, ne radi se i 3. maja (utorak). Neradni dani su od 29. aprila do 3. maja jer se ove godine Vaskrs i Praznik rada poklapaju - preciziralo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Najviše neradnih prazničnih dana, ukupno 18, imaju stanovnici Indije i Kolumbije. U regionu više praznika od nas imaju Slovenci, Hrvati i Crnogorci. Republika Srpska ima 13 neradnih dana, od čega samo u januaru sedam, zbog čega ovaj mesec u šali zovu “sveti januar“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D3

    28. april 2016 | 13:17

    Kod privatnika nema odmor. Samo nedelja ali ona je i onako neradna.

  • Алекса

    28. april 2016 | 13:23

    "Bliži se Uskrs, najveći hrišćanski praznik, koji ove godine pada u nedelju, 1. maja, kada se slavi Praznik rada" Извинте а које године Васкрс не пада у" недељу?

  • Boki

    28. april 2016 | 19:39

    Ovo jeste mini odmor za nas koji radimo svaki dan i vikendom. E sad, moja firma radi u utorak. Kako objasniti to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA