FRANCUSKA REVOLUCIJA: Policija suzavcem protiv demonstranata (FOTO) (VIDEO)

Na protestima protiv reformi tržišta rada širom Francuske je danas u Nantu i Renu na zapadu zemlje došlo do sukoba demonstranata i policije

  • 5

U Parizu i još nekim gradovima Francuske se održavaju protesti protiv novih reforma zakona o radu, a kako navode tamošnji mediji, policija i demonstranti su se sukobili na skupu.

FRANCUSKA NA NOGAMA: Zemlju tresu štrajkovi i demonstracije zbog ekonomskog stanja (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Nantu demonstranti su pokušali da jurnu na gradsku skupštinu i razbiju prozore.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Studenti protestuju protiv reformi zakona o radu koje je predložila ministarka rada Mirjam El Homri, prenosi "Raša tudej".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na protestima u Parizu je uhapšeno deset ljudi, saopštila je francuska policija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Francuske mašinovođe, nastavnici i kontrolori aviosaobraćaja stupili su danas u generalni štrajk, odbijajući reformu radne nedelje od 35 sati i izmenu drugih propisa na tržištu rada. Sindikati su za danas najavili više od 200 protesta širom Francuske.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vlada u Parizu i preduzeća tvrde da će reforme pomoći ekonomiji, pošto će olakšati kompanijama zapošljavanje i otpuštanje radnika. Predlogom vlade se tehnički zadržava 35-časovna radna nedelja, ali se kompanijama dozvoljava da organizuju alternativno radno vreme, što bi podrazumevalo radnu nedelju u trajanju do 48 sati ili rad od 12 sati dnevno.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U vanrednim okolnostima, zaposleni bi, prema predlogu vlade, mogli raditi i do 60 sati nedeljno. Stopa nezaposlenosti u Francuskoj je oko deset odsto.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drayver

    31. mart 2016 | 14:34

    Svrsavaj te sa burzoazijom

  • Pera Kojot # 1

    31. mart 2016 | 18:19

    A tamo negde 2004 su smanjili radno vreme na 6 sati dnevno, rekose tada da imaju vise nego sto im treba I da su najbolja ekonomija Evrope! Sta je sada , uveli sankcije Rusima pa se osecaju posledice! Neka, podrzavajte zlotvore pa ce da vam sve ide super!

  • Milena

    31. mart 2016 | 18:17

    Ponavlja se istorija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA