RAT NA GRANICI RUSIJE: Žestok sukob u NAGORNO-KARABAHU, UBIJENO DETE, oboren helikopter, PUTIN POZIVA NA MIR!

Obe strane su pretrpele gubitke, a pogođen je jedan azerbejdžanski helikopter

  • 4

U Nagorno-Karabahu, području na teritoriji Azerbejdžana pod kontrolom lokalnih jermenskih snaga i jermenske vojske, izbile su jake borbe sa azerbejdžanskim snagama, saopštilo je danas jermensko Ministarstvo odbrane.

Portparol Ministarstva Artsrun Hovhanisjan je za agenciju AP rekao da se borbe odvijaju duž čitave "kontrolne linije" koja razdvaja Nagorno-Karabah od ostatka Azerbejdžana. Hovhanisjan je u odvojenoj objavi na Fejsbuku naveo da su obe strane pretrpele gubitke, kao i da je pogođen jedan azerbejdžanski helikopter.

Zasad nema komentara na ovu vest od azerbejdžanskih vlasti. Nagorno-Karabah je pod kontrolom jermenske vojske i lokalnih snaga otkad je okočan rat na tom području 1994. godine.

U žestokim sukobima ubijen je jedan dečak, dok je još dvoje dece ranjeno, rekao je portparol lidera tog regiona, dodavši da je reč o najgorim sukobima od 1994. godine. Zvaničnici obeju bivših sovjetskh republika međusobno su se optužili danas za sukobe koji su izbili protekle noći, a istovremeno svaka od strana tvrdi da je nanela teške gubitke drugoj strani, prenosi AP.

Portparol separatističkog predsednika Nagorno-Karabaha David Babajan rekao je da je u borbama ubijen 12-godišnji dečak, dok je dvoje dece ranjeno u raketnoj vatri azerbejdžanskih snaga, navodi američka agencija. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u međuvremenu razgovarao sa šefovima diplomatija Jermenije i Azerbejdžana, pozvavši ih da zaustave nasilje, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi Tas.

Ranije danas, ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je na hitan prekid sukoba duž linije razgraničenja u Nagorno-Karabahu, nakon što su vlasti Jermenije i Azerbejdžana saopštile da su u tom spornom regionu izbili žestoki sukobi.

- Predsednik Putin poziva sukobljene strane da odmah prekinu sukobe i iskažu uzdržanost u cilju sprečavanja novih žrtava - izjavio je za ruske novinske agencije portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenela je agencija AFP. Sukobi su danas izbili u Nagorno-Karabahu između azerbejdžanskih snaga i pobunjenika iz tog većinski jermenskog područja na teritoriji Azerbejdžana, a jermenske i azerbejdžanske vlasti se međusobno optužuju za kršenje sporazuma o prekidu vatre.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VukBgd

    2. april 2016 | 10:09

    Proleće - ofanziva na Rusiju INDIREKTNO počinje...videćemo rasplet, s obzirom kako su prošli Napoleon i Hitler:-) Ura, uraa, uraaaa!

  • Max

    2. april 2016 | 12:10

    Rusijo, pomozi braci Jermenima

  • cika brke

    2. april 2016 | 11:46

    Icice neko u HAG na sugenje zbog ovoga hahahaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA