ABDESLAM NIJE KUKAVICA? Zaprepastićete se kad čujete ZAŠTO je terorista odbio da se raznese!

Abdeslam je rekao svom rođaku Muhamedu, pre nego što ga je uhapsila policija 18.marta da nije mogao da se raznese jer je hteo da spase što više života

  • 12

Rođak Salaha Abdeslama jedinog preživelog terorističke napade u Parizu, rekao je da je njegov brat Salah odbio da se raznese, jer je hteo da spasi živote ljudi. Muhamed Abdeslam rekao je da Abdeslam nije imao snage da uništi toliko života.

ZVANIČNA POTVRDA: Salah Abdeslam biće izručen Francuskoj

Jedan neidentifikovani samoubilački pojas pronađen je bluzu stadiona gde je izvršen napad, i mislilo se da pripada Abdeslamu, ali njime su se raznela dvojica terorista iračke nacionalnosti.

Abdeslam je rekao svom rođaku Muhamedu, pre nego što ga je uhapsila policija 18.marta da nije mogao da se raznese:

- Bilo bi mnogo više žrtava da sam to uradio, nisam smogao snage - priznao je rođaku, a ova vest brzo se prenela u svetskim medijima, a prenosi Daily mail.

Abdeslam se smatrao glavnim organizatorom napada u Parizu, a sumnja se da je on i isplanirao napad u Briselu. Takođe on je bio odgovoran za prevoz pripadnika ISIS-a iz Istočne Evrope.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nekoliko puta je pokušao da okrivi druge pripadnike ISIS-a za teroristički napad, tvrdeći da je on bio zadužen samo za logistiku i prevoz pripadnika Islamske države.

Trenutno se nalazi u pritvoru u Belgiji, ali bi trebalo da bude izručen Francuskoj, jer je kako je rekao spreman da sarađuje sa francuskim vlastima.

Iako ga mnogi optužuju njegovi advokati tvrde da Abdeslam nije imao nikakvo znanje da se sprema napad u Briselu.

Međutim, utvrđeno je da su dvojica terorista koji su izvršili napad u Briselu poznavali Abdeslama. Jedan je putovao sa njim u Nemačku, a na zastavi koju je nosio drugi terorista, pronađeni su Abdeslamovi otisci.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA